V Šibeniku

Hrvaška vojaška ladja zagorela v remontni delavnici. Trije poškodovani

A.S./STA
19. 9. 2019, 16.13
Posodobljeno: 19. 9. 2019, 16.18
Deli članek:

Na raketni topovnjači, ki je bila na remontu v ladjedelnici v Šibeniku, je danes izbruhnil požar, je sporočilo hrvaško ministrstvo za obrambo.

Profimedia
Požar na topovnjači RTOP-41 Vukovar je izbruhnil zjutraj med opravljanjem del v remontni ladjedelnici v Šibeniku (fotografija je simbolična).

Tri osebe so morale poiskati pomoč v šibeniški bolnišnici zaradi vdihavanja dima.

Požar na topovnjači RTOP-41 Vukovar je izbruhnil zjutraj med opravljanjem del v remontni ladjedelnici v Šibeniku. Pripadniki hrvaške vojaške mornarice so rešili delavca, ki je bil na ladji v času izbruha požara, skupaj s 13 gasilci, ki so medtem s štirimi gasilskimi vozili prispeli na kraj dogodka, pa so požar tudi pogasili, še navaja ministrstvo.

Kot so dodali, so dva delavca ladjedelnice in enega od članov posadke ladje oskrbeli v šibeniški bolnišnici zaradi vdihovanja dima. Potrdili so, da je požar povzročil gmotno škodo ter da preiskujejo okoliščine dogodka.

Šibeniški mediji so poročali, da je požar izbruhnil na krmi 45-metrov dolge vojaške ladje, ki je bila izdelana na Finskem leta 1985.

Topovnjačo je finska vojska prodala hrvaški vojaški mornarici leta 2008 za devet milijonov evrov v okviru programa nakupa vojaških oklepnikov patria. Hrvaška vojaška mornarica ima še eno tovrstno ladjo razreda Helsinki.