Prekršen protokol

FOTO: Trump se je s kraljico rokoval kot kakšen najstnik

N.S.
8. 6. 2019, 20.15
Deli članek:

Da se ameriški predsednik Donald Trump požvižga na večino pravil, je že dolgo jasno vsem. Tokrat pa je prekršil tradicionalno strogo pravilo na srečanju z britansko kraljico na svojem uradnem obisku v Veliki Britaniji.

Profimedia
Tako po najstniško se je Trump rokoval s kraljico.

Britanska kraljica Elizabeta II. je v Buckinghamski palači tri dni gostila ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegovo soprogo Melanio Trump.

Prvič sta se ameriški predsednik in najstarejša monarhinja na svetu srečala julija lani, tokrat pa je šlo za Trumpov prvi uradni obisk Velike Britanije.

Ob njunem snidenju je ostro oko javnosti opazilo, da je Trump prekršil strogo pravilo pri srečanju s kraljico, saj njegovo rokovanje ni bilo pravilno. Po mnenju mnogih je »zamočil« pri rokovanju s kraljico – na fotografiji, ki je zaokrožila po spletu, je videti, da ji je roko stisnil v preveč prijateljskem duhu. Mnogi so zato komentirali, naj Trump ne grabi kraljice za roko, da to nikakor ni spoštljivo. A kot kaže, britanska monarhinja te geste najvplivnejšemu možu na svetu ni preveč zamerila, saj je ves čas delovala nasmejana in sproščena, nekateri celo pravijo, da sta se s Trumpom dobro ujela in je celo uživala.

Profimedia
Vse tri dni sta bila oba zelo nasmejana, kar pomeni, da sta se dobro ujela.

RAZKOŠNO DARILO

Javnost niso zanimali samo rokovanje in izbira primernih oblek, ampak tudi darilo za kraljico. Tudi tukaj je treba slediti protokolu in dobro razmisliti, kakšno darilo je primerno. »Biti mora dovolj osebno, a mora še vedno predstavljati določene karakteristike, ki povezujejo obe državi. Ameriška zakonca sta se tako odločila, da bosta kraljici podarila razkošno srebrno broško Tiffany, ki je oblikovana kot makov cvet, v posebni leseni škatli, ki je bila ovita v rdeče usnje,« so zapisali britanski mediji.

Profimedia
Pomembno srečanje je sicer po mnenju strokovnjakov kljub kršitvam protokola potekalo več kot odlično.