Obisk najboljšega zaveznika

FOTO: Melania v belo modri obleki pri kraljici Elizabeti

G.G./STA
3. 6. 2019, 16.52
Posodobljeno: 3. 6. 2019, 18.24
Deli članek:

Britanska kraljica Elizabeta II. je v Buckinghamski palači sprejela ameriškega predsednika Donalda Trumpa in njegovo soprogo Melanio.

Profimedia
Vse tri s klobučki: Melania, kraljica Elizabeta in Camilla.

Pred palačo sta bila ob sprejemu gostov tudi princ Charles in njegova soproga Camilla. Britanski prestolonaslednik in Trump sta pregledala častno stražo in poklepetala z nekaterimi vojaki. Nato sta se Trump in ameriška prva dama Melania udeležila kosila s kraljico v palači, v kateri sta si kasneje ogledala še z ZDA povezane zgodovinske razstave.

Kraljica je ob sprejemu Trumpu podarila knjigo Winston Churchilla o drugi svetovni vojni iz leta 1959 in tridelni set pisal. Melania je medtem prejela srebrno škatlico z ročno izdelanimi okraski.

Kasneje si je ameriški prvi par ogledal še westminstrsko opatijo, kjer sta položila venec neznanemu vojaku. Nato sta ju princ Charles in Camilla sprejela na čajanki v svoji rezidenci.

V torek bo imel Trump zajtrk z odhajajočo britansko premierko Thereso May, sledili bodo pogovori na Downing Streetu ter kosilo, po katerem bo novinarska konferenca. Trump bo zvečer v rezidenci veleposlanika ZDA v Londonu gostil večerjo, ki se je bosta v imenu kraljeve družine udeležila kraljičin najstarejši sin in njegova soproga.