Tatvina

Ljubljančani v Kopru napadli 14-letnika in mu odvzeli denarnico, vseh pet nepridipravov pa je hitro dosegla roka pravice

A.S.
3. 6. 2019, 15.34
Posodobljeno: 3. 6. 2019, 15.34
Deli članek:

V Kopru je pet ljubljanskih falotov napadlo 14-letnega fanta. Mladoletniku so ukradli 80 evrov, vendar ne za dolgo. Policisti so jih, po hitrem posredovanju oškodovančevega očeta, ujeli kmalu zatem.

Profimedia
Slika je simbolična.

Včeraj v popoldanskem času so koprski policisti prejeli klic moškega, ki jim je povedal, da je njegovega 14-letnega sina napadlo pet neznancev, ki so se s kraja zločina odpeljali s taksijem. Nekaj minut kasneje je oškodovančev oče zopet poklical na policijsko enoto in povedal, da se je en od falotov vrnil, on pa ga je uspel prijeti in zadržati.

Začetna preiskava je pokazala, da so osumljeni prosili mladoletnika, da jim zamenja denar. Ko je 14-letnik vzel denarnico in jo odprl, so mu jo nasilneži izpulili iz rok. Čeprav jo je oškodovanec uspel vzeti nazaj, pri pobegu ni bil uspešen. Osumljeni so mladoletnika namreč spotaknili in mu vzeli 80 evrov. 

Policisti so takoj začeli z iskanjem storilcev in jih že včeraj v popoldanskem času tudi ujeli ter priprli. Gre za mladoletnike iz Ljubljane ali okolice, ki bodo kazensko ovadeni.