"Severna Koreja je preizkusila neka mala orožja, kar je razburilo veliko mojih ljudi in drugih, ne pa mene," je tvitnil Trump med igranjem golfa z japonskim premierjem Shinzom Abejem.

Severna Koreja je 9. maja izstrelila dve raketi kratkega dosega, kar je bila prva izstrelitev njenih raket po 18 mesecih.

Trump je na ta način očitno komentiral tudi besede svojega svetovalca za nacionalno varnost Johna Boltona, ki je v soboto ocenil, da je Severna Koreja z izstrelitvijo raket brez dvoma kršila resolucije Varnostnega sveta Združenih narodov.

A Trump je prepričan, da bo Kim držal obljube glede severnokorejske denuklearizacije, kljub temu, da so se njuni zadnji pogovori februarja v Hanoju končali brez večjega napredka in so po mnenju analitikov propadli. "Prepričan sem, da bo predsednik Kim držal svojo obljubo, ki mi jo je dal," je še tvitnil ameriški predsednik.

Kot je nakazal, Kimu verjame tudi zaradi "signalov", ki mu jih je dal preko severnokorejskih medijev, ko je kritiziral nekdanjega ameriškega podpredsednika in morebitnega demokratskega nasprotnika Turmpa na volitvah prihodnje leto Joa Bidna. Kim je Bidna označil za "imbecila in bedaka z nizkim inteligenčnim količnikom".