Uspešno reševanje

Izginila je v pragozdu in preživela: dva tedna je jedla zgolj jagodičevje

A.S.
25. 5. 2019, 21.13
Posodobljeno: 25. 5. 2019, 21.13
Deli članek:

Žensko, ki je izginila v havajskih gozdovih, so po dveh tednih našli reševalci. Amanda Eller je izginila 8. maja, potem ko se je odpravila na kratek pohod. V dveh tednih je izgubila precej kilogramov, jedla pa je predvsem jagodičevje.

Twitter
Družina in prijatelji so kmalu po njenem izginotju začeli z iskalno akcijo, .

35-letno fizioterapevtko Amando Eller so nazadnje videli 8. maja. Kot poroča BBC, se je Amanda izgubila, potem ko je šla na kratek pohod.Družina in prijatelji so kmalu po njenem izginotju začeli z iskalno akcijo, prav tako so ponujali denarno nagrado vsakomur, ki bi jo varno pripeljal domov. Na Faceboku so objavili vest “Najdimo Amando”, uporabniki pa so to na omenjenem družabnem omrežju delili več kot 1000-krat. Družinski člani so se prepričali o izginotju, potem ko so na parkirišču blizu rezervata Makawao, kjer je Amanda izginila, našli njeno osebno vozilo in telefon. V iskalni akciji je sodelovalo več kot 100 ljudi, pri iskanju pa so jim pomagali tudi psi.

Ellerjevo so v petek našli reševalci, ki so s helikopterjem pregledovali območje, ki je sicer zaradi goste vegetacije in številnih jarkov težko dostopno. Pogrešano, ki je ravno iskala hrano, so videli v globokem jarku. Čeprav je izgubila kar nekaj kilogramov in se poškodovala - na nogah je imela tudi številne razjede – je njena mati Julia povedala, da je kljub temu njeno počutje presenetljivo dobro. Amanda je med prebivanjem v havajski divjini  uživala predvsem jagodičevje in pila vodo iz tamkajšnjih potokov in izvirov.