Na prostosti

Hrvaškega voznika, ki je zakrivil smrt sedemletne Grete, so izpustili na svobodo

A.S.
25. 5. 2019, 18.56
Posodobljeno: 25. 5. 2019, 19.21
Deli članek:

Moški, ki je zakrivil smrt deklice v zagrebškem naselju Blato, je bil danes izpuščen na svobodo, poroča Index. Medtem ko sta majhna Greta in njena mati prečkali cesto na prehodu za pešce, je voznik krapinskih registrskih oznak z neprilagojeno hitrostjo povozil deklico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Pogojna prostost

33-letni moški, čigar identiteta ni znana, je noč preživel v priporu dežurnih prostorov v Veliki Gorici. Čeprav je bila vložena zahteva, da osumljenec čas do sodne obravnave preživi v zaporu, do tega ni prišlo. Moški je sedaj na pogojni prostosti, z dvema varnostnima ukrepoma in sicer: odvzetjem vozniškega dovoljenja in osebnim javljanjem na pristojno policijsko enoto.

Osumljeni ni podal nikakršnih izjav o nesreči

Osumljeni ni povedal nič v svoj bran, kar nekajkrat pa je družini male Grete izrazil sožalje.

Njegov odvetnik Rafael Krešić je povedal: “Klient zaradi psihičnega šoka še vedno ne more govoriti o nesreči, ker je tudi sam globoko pretresen. Gre za tragično nesrečo, ki se je zgodila zaradi neprevidnosti in ne zaradi ekstremne brezobzirnosti”.

Čeprav je policija sporočila, da je imel osumljeni v urinu po nesreči 0,34 g/kg alkohola, krvni testi tega niso pokazali. “Gre za alkohol, ki zapušča organizem preko urinarnega trakta, ni pa ga več v krvi,” je dodal odvetnik.