Prikupno

11-letnica: "Premierka, prosim raziščite zmaje!"

B.K.
14. 5. 2019, 14.57
Posodobljeno: 14. 5. 2019, 14.59
Deli članek:

Priljubljena premierka je elegantno zavrnila prošnjo 11-letnice.

Profimedia
Priljubljena novozelandska premierka Jacinda Ardern.

Predsednica novozelandske vlade Jacinda Ardern je taktično zavrnila predlog deklice, ki je premierki predlagala, naj ustanovi vladni program za raziskavo zmajev, poročajo tuji mediji.

11-letna Victoria je premierki pisala 30. aprila letos. V pismu jo je prosila, naj ustanovi vladni program za raziskovanje zmajev – ta mitološka bitja so postala še posebej priljubljena v zadnjih letih, ko so jih upodobili v televizijski seriji Igra prestolov – in še enega za raziskavo telekineze. Dekle je premierki v pismu poslalo še pet novozelandskih dolarjev.

"Z velikim zanimanjem smo [na vladi] preučili tvoj predlog," je v pismu odgovorila Jacinda Ardern. "Žal trenutno nimamo načrtov za raziskovanje na teh dveh področjih."

Premierka je deklici vrnila tudi pet dolarjev in zraven dopisala: "Zato ti vračam tvojo podkupnino in ti želim vse najboljše v tvojem raziskovanju telepatije, telekineze in zmajev."

"P.S.," je še dodala, "na te zmaje bom pa vendarle pozorna. A nosijo obleke?" se je pošalila.

Premierka Ardern je sicer znana po tem, da osebno odpisuje na pisma državljanov, ki imajo zanjo vprašanja ali predloge. Enega izmed najzanimivejših ji je poslal še en otrok. Nek 7-letnik je novembra lani premierko prosil, če lahko sprejme zakon, ki zadeva kuhinjsko estetiko. "Draga Jacinda, ali lahko spremeniš dolgočasno, sivo barvo opekačev v bolj svetle barve? Mogoče bi lahko sprejli nek zakon?"

Ali je priljubljena političarka odgovorila tudi temu mlademu državljanu, ni znano.