Brutalen umor

5-letni fantek policiji pokazal, kje ležita trupli mame in brata

A.S.
25. 4. 2019, 14.10
Posodobljeno: 25. 4. 2019, 14.26
Deli članek:

Španska policija je v sredo na Tenerifih našla trupli nemške državljanke in njenega desetletnega sina. O brutalnem umoru, ki naj bi ga zagrešil soprog oziroma oče umorjenih, je policijo obvestil preživeli petletni sin.

Canarias7
Iskanje je bilo težavno.

Španski mediji poročajo, da je v torek petletnik taval po gorovju blizu kraja Adeje. Kot piše BBC, so objokanega in umazanega otroka opazili mimoidoči, ki so o tem obvestili oblasti. Deček je nato policijskim enotam povedal, da je oče Thomas (43) oba otroka in ženo Silvio odpeljal do jame in tam vse tri napadel. Najmlajšemu sinu je pri tem uspelo pobegniti.

Oblasti so kmalu zatem sprožile iskalno akcijo za materjo in starejšim sinom. Ker je na področju veliko jam, je bilo iskanje težavno. Sodelovalo je več kot 100 policistov, gasilcev, pripadnikov civilne zaščite in reševalnih služb. Prav tako so območje prečesali z dvema helikopterjema. 

Oče zanika umor žene in sina

Znaki na žrtvah kažejo, da sta bili žrtvi hudo pretepeni. Oblasti, ki primer obravnavajo kot primer nasilja v družini, so že v torek aretirale očeta. Slednji se je aretaciji upiral in zavračal sodelovanje s policijo. Med zaslišanjem je zanikal odgovornost za smrt žene in sina. Policiji je zaupal zgolj to, da sta bila družinska člana, ko je sam zapuščal jamo, še živa.

Kot piše STA, je po navedbah petletnika oče že dalj časa živel na Tenerifih, sam pa naj bi ga z materjo in bratom večkrat obiskal.