Lestvica

10 najboljših letalskih prevoznikov po izbiri popotnikov

B.K.
2. 4. 2019, 14.16
Posodobljeno: 2. 4. 2019, 14.20
Deli članek:

Popotniška družba TripAdvisor je objavila letošnjo lestvico najboljših letalskih prevoznikov po izbiri popotnikov.

Profimedia
Potovanje z letalom je lahko dogodivščina.

Lestvica najbolj priljubljenih letalskih prevoznikov po izbiri uporabnikov spletne strani TripAdvisor je letos dopolnila tri leta. Vsako leto stran objavi najboljših 10 prevoznikov, na podlagi več milijonov ocen in recenzij.

Kateri prevozniki so se najbolje odrezali letos?

10. ANA (All Nippon Airways)

Profimedia
ANA Airlines

Japonska družba ANA se je letos prvič prebila med najboljših 10. Popotniki jo hvalijo predvsem zaradi odlične postrežbe in drugih storitev za stranke. "Stevardese so zelo prijazne; hrana je dobra. Z letalsko družbo ANA smo zelo zadovoljni," je zapisal eden izmed številnih uporabnikov.

9. Jet2.com

Profimedia
Jet2.com

Britanski nizkocenovnik je glede na lani padel za dve mesti na lestvici, a se je še vedno uvrstil med najboljše. Prav tako je po mnenju uporabnikov najboljša letalska družba v Evropi. Jet2.com se ponaša s kar 22 kilogrami brezplačne prtljage, relativno nizkimi cenami in družinam prijaznim okoljem.

8. Air New Zealand

Profimedia
Air New Zealand

Novozelandski prevoznik je padel za kar šest mest, a je osvojil titulo za najboljši ekonomični razred. "Bil sem zelo zadovoljen s storitvami in poletom v splošnem," je zapisal eden izmed recenzentov.

7. Azul

Profimedia
Azul

Edina latinskoameriška družba, brazilski Azul, je svoj lanski položaj izboljšala za dve mesti. Azul v ekonomičnem razredu ponuja skupine štirih sedežev, ki se lahko raztegnejo v "prostorne kavče za družine, pare in prijatelje, ki potujejo skupaj".

6. Southwest Airlines

Reuters
Southwest Airlines

Ameriška družba iz Dallasa je obdržala lanskoletno šesto mesto. Southwest Airlines je sicer največji nizkocenovni prevoznik na svetu, ponaša pa se z brezplačnimi pijačami in prigrizki.

5. Japan Airlines

Profimedia
Japan Airlines

JAL je največji japonski prevoznik, ki je glede na lani sicer padel za eno mesto, a se še vedno ponaša z eno izmed najboljšimi postrežbami strank na svetu.

4. Emirates

Reuters
Emirates

Slavni Emirati so letos prvič zaostali za stopničkami. So največja družba na Bližnjem vzhodu, letijo pa na vseh šest celin. Uporabniki so mu podelili tudi titulo za najboljši prvi razred.

3. EVA Air

Profimedia
EVA Air

Tajvanski prevoznik EVA Air se je iz lanskega petega mesta prebil na stopničke. Uporabniki hvalijo predvsem prostornost njihovih sedežev v ekonomičnem razredu in pripravljeno hrano.

2. Qatar Airways

Profimedia
Qatar Airways

Največji skok navzgor je letos pripadel katarski družbi Qatar Airways, ki je svoj rezultat izboljšala za kar šest mest. Najbolj jo hvalijo sicer premožnejši popotniki, saj ima najbolj dodelan poslovni razred izmed vseh družb na lestvici.

1. Singapore Airlines

Profimedia
Že drugo leto zapored so bili popotniki najbolj zadovoljni s singapurskim prevoznikom.

Že drugo leto zapovrstjo vodi singapurski prevoznik Singapore Airlines, ki je posebej pri srcu tistim popotnikom, ki redno letijo v ekonomičnem, se pravi najcenejšem razredu. Ponaša se z veliko izbiro zabavnih vsebin in odlično skrbjo za popotnike.