BuzzFeed vztraja

Celo posebni tožilec, ki preiskuje Trumpa, pravi, da poročilo ni točno

G.G./STA
19. 1. 2019, 07.48
Posodobljeno: 19. 1. 2019, 08.00
Deli članek:

Roberta Muellerja, posebni tožilec za preiskavo ruskega vpletanja v ameriške volitve na strani Donalda Trumpa, je sporočil, da medijsko poročilo o izjavah Michaela Cohena ni točno.

Reuters
Robert Mueller preiskuje Trumpa. Takšno poročilo bi mu prišlo zelo prav, a pravi, da ni točno.

Novico naj bi BuzzFeed objavili na podlagi zaupnega vira blizu preiskave. Nekdanji Trumpov odvetnik Cohen naj bi kongresu lagal o tem, koliko časa se je Trump dogovarjal z Rusi za gradnjo hotela v Moskvi.

Trump je med kampanjo trdil, da nima in ni nikoli imel nič z Rusi, Cohen pa naj bi Muellerjevim tožilcem povedal, da se je z Rusi dogovarjal še do spomladi leta 2016 in o tem potem lagal v kongresu, ker mu je tako ukazal Trump.

Cohen se ni odzval, Trump tudi ne, njegovi sodelavci pa so podajali previdne izjave, razen odvetnika Rudyja Giulianija, ki je Cohena takoj označil za lažnivca, in tistim, ki mu verjamejo, sporočil, da so tako naivni, da lahko od njega kupijo brooklynski most po ugodni ceni.

"Opis izjav uradu posebnega tožilca s strani BuzzFeeda in opredelitev dokumentov ter zapriseženih izjav, do katerih je urad prišel glede pričanja Michaela Cohena v kongresu, ni točen," je sporočil Muellerjev urad, ki takih izjav doslej ni dajal.

Olajšanje v Beli hiši

V Beli hiši je zavladalo olajšanje, Trump pa je napolnil svoj Twitter s komentarji podpornikov, ki so napadli BuzzFeed, medije in preiskavo, ter lastnimi napadi na "lažne medije". Giuliani je Muellerjev urad pohvalil.

BuzzFeed je medtem sporočil, da skuša ugotoviti, kaj natančno je za Muellerjev urad sporno, medtem pa ostaja prepričan v točnost svojega poročanja in zanesljivost virov.