Babičin dar

Trdi, da je Draženu že tri leta pred smrtjo napovedal, da bo umrl v prometni nesreči

R.T.
6. 12. 2018, 16.25
Posodobljeno: 6. 12. 2018, 16.30
Deli članek:

Skupaj z legendarnim Draženom Petrovićem je parket gulil pri Ciboni, zdaj trdi, da je od babice podedoval dar napovedovanja prihodnosti.

Wikipedija
Dražen Petrović

Mirko Milićević, nekdanji center pri beograjski Crveni zvezdi in zagrebški Ciboni, ki je košarkarske copate na klin obesil v 44. letu starosti, je v intervjuju za Telegraf.rs spregovoril o svojem daru branja z dlani in jasnovidnosti. Milićević celo trdi, da je legendarnemu Draženu Petroviću napovedal, da bo umrl v prometni nesreči.

7. junij 1993 je bil dan, ko so morali na Bavarskem zaradi dežja odpreti dežnike, bil pa je tudi dan, ko se je celoten Balkan zavil v črnino. Na razmočenem cestišču na avtocesti v bližini bavarskega mesta Ingolstadt sta namreč trčila rdeč golf in tovornjak. V nesreči je življenje izgubil Dražen Petrovioć. 

»Dražen je bil moj veliki prijatelj. O tem zdaj prvič govorim. Do zdaj tega še nikomur nisem povedal. Leta 1990 sem mu dejal, kaj se mu bo zgodilo … leta 1993 sem bil v Marbelli, ko sem na televiziji videl novico, da je umrl,« je za Telegraf.rs opisal Milićević in dodal, da mu je »na žalost tri leta pred tem povedal, da se bo to zgodilo. Sedeli smo v Saloonu v Zagrebu – Dražen, Aco in jaz. Prišla je njegova takratnja zaročenka Renata, Dražen pa mi je dejal: "Ajde, genij, preberi nama z dlani, z Renato se morava poročiti".«