Boris Popovič je pred sejo občinske volilne komisije (OVK), ki se je v uvodnem delu tudi sam udeležuje, medijem povedal, da pričakuje, da bo OVK ugodil njegovemu ugovoru. Popovičev odvetnik Franci Matoz pa je dodal: "Pričakujemo, da se vse glasovnice še enkrat preštejejo, preverijo, in da bo vsak dvom odpravljen." Če bo komisija zavrnila ugovor, bodo o nadaljnjih korakih razmislili po tem, ko ko OVK svojo odločitev obrazložila.

Sicer pa je Matoz dodal, da ne gre za nezaupanje v delo volilnih odborov, ampak za verjetnost, da glede na število vseh glasovnic in na tesen izid pride do napak "in zato je bolje odpraviti vsak dvom."

Seje OVK se udeležujejo zaupnika Aleša Bržana, ne pa tudi sam Bržan. Ta je sicer medijem v kratki izjavi izrazil prepričanje, da bo OVK odločila skladno z zakoni in sprejela odločitev, "kot mora biti". "Kar se mene tiče, so volitve zaključene in upam, da so vsi razumeli, da je volilna kampanja šla že mimo in da je čas, da se vse skupaj malo umiri," je dodal. Čeprav sam ni seznanjen z vsebino Popovičevega ugovora, razen prek medijev, Bržan meni, da ponovnega štetja ne bo: "Mislim, da je ponovno štetje mogoče sicer samo na podlagi izrednih razmer v skladu z zakonom in da te razmere niso bile izpolnjene." 

ales brzan bobo 2
Bobo
Bržan verjame, da bo komisija odločila skladno z zakoni.

Loči ju vsega sedem glasov

Bržan je po neuradnih izidih drugega kroga županskih volitev Popoviča prehitel za vsega sedem glasov, a je Popovič nato vložil ugovor. OVK lahko ugovoru ugodi v celoti ali delno, ali pa ga v celoti zavrne. V skrajnem primeru je možno tudi, da bi komisija odredila ponovitev volitev. 

Če bi OVK ugovor zavrnila, ima Popovič še vedno možnost pritožbe na občinski svet na dan ustanovne seje, ko se potrjujejo mandati. Če niti mestni svet ne odloči v prid kandidatu, se ta lahko v osmih dneh pritoži še na upravno sodišče, ki mora o pritožbi odločiti v 30 dneh. Do končne odločitve upravnega sodišča bi občino v tem času vodil najstarejši občinski svetnik.