Donosno

Le nekaj dni po legalizaciji: v Kanadi že zmanjkuje konoplje

B.K.
22. 10. 2018, 08.47
Posodobljeno: 22. 10. 2018, 08.59
Deli članek:

Povpraševanje je močno preseglo ponudbo.

Profimedia
Produkta že zmanjkuje.

Legalizacija konoplje je bila v Kanadi očitno upravičena. Le nekaj dni po odprtju trgovin s to rastlino, so police namreč prazne, poroča britanski časnik Independent.

Že v sredo, na dan legalizacije, so trgovine s konopljo beležile težave. Dolge vrste nadobudnih kupcev se namreč niso in niso skrajšale. Še celo nekaj minut pred zaprtjem trgovin so ljudje v vrstah stali pred vhodom.

Profimedia
Trgovine so beležile dolge vrste, tudi tik pred zaprtjem.

V prihodnjih dneh so se težave le še nakopičile. Povpraševanje po zelišču je bilo namreč tako visoko, da mu trgovine niso uspele zadostiti. "Pričakovali smo, da bodo nekatere vrste konoplje razprodane, da bo malce trpela dobava," je za televizijo CBC dejal vodja vladnega programa za legalizacijo in nekdanji načelnik policije Bill Blair, ki je priznal, da so nekje trgovci celo poklicali policijo, saj niso obvladovali dolgih vrst. "Imamo dobro infrastrukturo, prepričan sem da bomo zmogli," je na pozitivni noti zaključil Blair.

Po novem zakonu, ki je v veljavo stopil v sredo, bodo Kanadčani lahko pri sebi imeli do 30 gramov posušene rastline konoplje, vsako gospodinjstvo pa bo lahko doma gojilo do štiri rastline.

Profimedia
V sredo so se odprle tudi trgovine s konopljo.

Po javnomnenjskih raziskavah naj bi samo letos konopljo v uradnih trgovinah kupilo 5,4 milijona Kanadčanov, oziroma 15 odstotkov vse populacije. Približno pet milijonov jih konopljo že kadi.