"Želel bi si, da ..."

Človek, ki Schumacherja obišče vsaj dvakrat na mesec, prekinil molk

J.P.
17. 10. 2018, 09.29
Posodobljeno: 17. 10. 2018, 10.53
Deli članek:

Informacije o njegovem zdravstvenem stanju so redkost. Vsakršen namig je zato skoraj neprecenljiv.

Profimedia
O zdravstvenem stanju 49-letnega Michaela Schumacherja lahko le ugibamo.

Nekoč je bil šef Ferrarijevega moštva formule 1, zdaj je predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze. Nazadnje je o njem spregovoril ob sprejetju v hram dirkaških legend. Takrat je Jean Todt v Parizu dejal, da je še kako mogoče občutiti njegovo odsotnost: "Pogrešamo Michaela. Še je tu, še se bori." In: "Bije se bitka. Michael je zelo poseben, poseben za dirkaški šport. Poseben je tudi zame, saj je moj prijatelj."

Vsaj dvakrat na mesec

Profimedia
Jean Todt

Francoz je te dni razkril, da nesrečnega nemškega šampiona v mestu Gland ob ženevskem jezeru obiskuje vsaj dvakrat na mesec. 72-letnik je za The Times dejal: "Michaela imam rad. Obiskujem njegovo družino. Želel bi si, da bi situacija bila drugačna."

V domači oskrbi

Sedemkratni svetovni prvak formule 1 je leta 2013 s takrat 14-letnim sinom Mickom smučal v švicarskih Alpah, ko je utrpel poškodbo glave. Če ne bi nosil zaščitne čelade, bi skoraj gotovo umrl, je bilo mogoče takrat zaslediti v medijih. Po tistem, ko se je prebudil iz umetne kome, zdaj okreva v domači oskrbi v Švici.

Družina se je po tistem zavila v molk. Maloštevilni so tisti, ki dejansko vedo, v kakšnem stanju je 49-letni Michael Schumacher.