Počiva v tujem grobu

Eden vstal od mrtvih, drugega pokopala napačna družina

S.R.
17. 10. 2018, 09.01
Posodobljeno: 17. 10. 2018, 09.15
Deli članek:

Žalujoča kanadska družina je pomotoma pokopala napačnega človeka, sicer priznanega glasbenika.

Andrea Reid
Njegovi prijatelji so prepričani, da bi se ob zmoti nasmejal tudi sam priznani glasbenik.

V bizarnem primeru zmotne ugotovitve identitete je ena kanadska družina pokopala napačnega človeka, medtem ko so ljudje drugega, očeta in priznanega glasbenika Scotta Cushnieja, še vedno pogrešali. Izkazalo se je, da je Cushnie, ki so ga klicali tudi profesor Piano, vendarle umrl in že počival v tujem grobu, drugi pokojni pa je bil še kako živ.

80-letni slepi pianist Cushnie je živel v domu starejših na vzhodu Toronta. Konec avgusta letos je izginil, istočasno pa je svojega družinskega člana iskala še ena družina v Torontu. Ko je v središču mesta padel in se poškodoval nek starejši občan, ki je pozneje v bolnišnici umrl, so pristojni organi drugo družino pozvali, naj se zglasijo v mrtvašnici in potrdijo identiteto pokojnega. To je on, so potrdili in nato za svojca organizirali pogreb. Ta mesec je vstal od mrtvih ali, bolje rečeno, domov se je vrnil živ in zdrav, policisti in mrliški oglednik pa so se začeli praskati po glavi. Začeli so ugotavljati pravo identiteto moškega v krsti. Hitro so prišli na sled pogrešanemu pianistu in spoznali zmoto.

Glasbenik Cushnie sicer ni imel otrok ali kakšnih drugih družinskih članov, a ga je ves ta čas vestno iskala njegova tesna prijateljica Andrea Reid. Našla je zgolj telefon in denarnico. Reidovo so prejšnji teden poklicali policisti in ji razodeli, kaj se je bržkone zgodilo. Njen prijatelj Cushnie je že v onostranstvu, počiva pa da v tujem grobu, so dejali. Na dogodek se je odzval še eden od Cushniejevih tesnih prijateljev Mitch Lewis, ki je priznal, da je moralo biti dogajanje sicer precej travmatično za svojce človeka, ki se je pozneje izkazal za živega, a da bi Cushnie sam zmoto zagotovo sprejel z obilico humorja. »Oprostite, da se smejim, a verjamem, da se ob tem smeji tudi Scott, kjerkoli že je. Imel je neverjeten smisel za humor … in edinstveno življenje, nadvse primerno je, da je odšel na tako unikaten način,« je zaključil Lewis.