Kot pijanec plota

Grizljanje jabolka v parkiranem avtu ga je stalo 35 evrov

G.G.
4. 10. 2018, 17.10
Posodobljeno: 4. 10. 2018, 17.10
Deli članek:

40-letnik iz Aaraua ni prigriznil jabolka kar med vožnjo. Zapeljal se je na bližnje parkirišče, ustavil avto in v miru zagrizel v sadež.

Profimedia
"Naš" voznik ni jedel jabolka med vožnjo, kot "simbolični" voznik na fotografiji.

Med krepčanjem z vitamini ga je zmotila mestna redarka. Opozorila ga je, da nima parkirnega listka in bo zaradi tega moral plačati globo. 40-letniku, domačinu po pisanju Aarguer Zeitunga, se je v grlu skoraj zataknil grižljaj jabolka. Razložil je, da je ustavil le za hip, da bi varno snedel jabolko in da sploh ni zapustil avtomobila. Redarka je vztrajala, da je tudi v takšnem primeru potrebno plačati parkirnino. Kar nekoliko vznemirjen voznik je udaril kontro. Zahteval je, da mu pokaže, kateri člen odloka o pravilih in ureditvi mestnega prometa zapoveduje takšno "nesmiselnost".

Redarka je bila v zadregi, a se je hitro znašla. Na pomoč je poklicala policiste in skupaj so pobrskali po pravilih. Izbrskali so člen, ki govori, da je tudi za kratkotrajno ustavljenje, ko voznik ne zapusti avta, potrebno plačati parkirnino.

Voznik je priznal zmoto, se opravičil in obenem pričakoval na razumevanje policistov. Še ena zmota! Policista sta mu naložila globo v višini 35 evrov.