Ugrabljeni in vklenjeni

FOTO: Temačna skrivnost priljubljenega letovišča: kaj je s temi nagci?

S.R.
4. 10. 2018, 10.06
Posodobljeno: 4. 10. 2018, 10.13
Deli članek:

V mesto Puerto Vallarta se letno zgrne več milijonov dopustnikov. Zdaj so pred temačno zagato.

Profimedia
Puerto Vallarta

Obmorsko letovišče Puerto Vallarta, ki vsako leto privabi več milijonov turistov, je znano po »osupljivih plažah, nenavadnih trgovinah in bohotnih gorah, poraščenih s palmami.« Tako so ga vsaj opisali v turističnem vodniku Lonely Planet. A to mehiško mesto skriva tudi temno plat.

Na naslovnica lokalnih časnikov se je nedavno znašlo zaradi nadvse bizarnega in zloslutnega razloga. Lokalno prebivalstvo, policijo in mestne oblasti je namreč šokirala skrivnost nagcev, privezanih na ulične svetilke. Po poročanju mehiških medijev so v letovišču ugrabili večje število ljudi, jih slekli in jih s popolnoma okrvavljenimi zadnjicami privezali na ulične svetilke. Policija zadevo še preiskuje, pri čemer noče izdati natančnega števila žrtev, a so lokalni mediji poročali o najmanj desetih primerih.

V oči bode tudi beseda »rata« oziroma podgana, ki so jo zlikovci žrtvam vrezali v lasišče in s katero so morda želeli povedati, da je človek tat ali špicelj. Oblasti domnevajo, da bi lahko šlo za novo obliko obračunavanja med tolpami, vendar se večina žrtev izgovarja na izgubo spomina, nekateri pa s policisti niti nočejo govoriti. Jezik se je razvezal le enemu posamezniku, ki je organom pregona dejal, da so ga iz domovanja izvlekli njemu neznani ljudje in ga nato pretepli na neki kmetiji.

Mehika se letos sicer srečuje z drastičnim povečanjem števila umorov, zaradi česar se turistom svetuje izredna previdnost, čemur pritrjuje tudi mehiško Ministrstvo za zunanje zadeve in trgovino, ki opozarja pred visoko stopnjo težjih oblik kriminala in nasilja, povezanega z drogo.