Kdo ima prav?

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil šoferja, ta pa mu je nato prisolil zaušnico!

G.G.
20. 9. 2018, 19.38
Posodobljeno: 20. 9. 2018, 22.25
Deli članek:

Posnetek je pritegnil veliko pozornost francoske javnosti. Nekateri so se postavili na stran 12-letnika, drugi na stran voznika avtobusa.

YouTube
Soočenje voznika avtobusa in 12-letnika.

Zgodilo se je 13. septembra, na cesti pred občinsko stavbo v pariški četrti Arcueil. Zgodbi vpletenih sta nekoliko različni. Voznik avtobusa in javno podjetje proti 12-letnemu fantu in njegovi materi.

Šofer pravi, da je fant brezglavo stekel čez cesto. Zagnal se je pred avtobus, in če voznik ne bi hitro zaviral, bi končal pod kolesi. Voznik je nato fantu zakričal, naj bolj pazi, šolar pa mu je v obraz vrgel žaljivko. Šofer je stopil iz avtobusa, smrkavcu prisolil zaušnico in mu velel, naj utihne.

Fant trdi, da se mu je mudilo in je zato stekel čez cesto. Zdelo se mu je, da je slišal psovko, ki je prišla iz ust šoferja, zato naj bi mu jo vrnil.

Na posnetku vidimo, da najstniki zganjajo kraval na avtobusni postaji. Šofer stopi iz avtobusa, pride do njih in prisoli 12-letniku zaušnico ter mu postavi retorično vprašanje "koliko si star" in "koliko sem pa jaz". Voznik oddide, najstnice začnejo cviliti, kričati, najstniki spet zganjajo hrup, nekateri pa se celo zapodijo za voznikom.

Disciplinski postopek in peticija v podporo vozniku

Pariški javni promet (RATP) je sprožil proti vozniku, očetu dveh otrok, disciplinski postopek. Voznik se je že opravičil in dejal, da je reagiral preveč čustveno in neprimerno, njegovi kolegi pa so ga podprli. Spisali so peticijo in doslej zbrali že več kot 300.000 podpisov.

Pisec teh vrstic, kot je razvidno iz teksta, se postavlja na stran podpornikov voznika.