Spremembe

Priljubljeni nudistični kamp zapira vrata?

T.L.
29. 8. 2018, 16.45
Posodobljeno: 29. 8. 2018, 17.19
Deli članek:

Kamp Konversado sicer velja za enega od kampov z najdaljšo naturistično tradicijo v Evropi.

Profimedia-
Kamp Koversada

Resda se poletje počasi bliža "zadnjim izdihljajem", vsaj za šolarje in njihove starše, za druge pa ostajajo dopustniško obarvane teme aktualne tudi nadaljnje mesece. O usodi nekaterih priljubljenih dopustniških točk so v teh dneh pisali v hrvaških medijih, spremembe pa se v veliki meri dotikajo nudističnih kampov.

Številni mediji so v zadnjih dneh pisali o tem, da bo FKK kamp Koversada v Vrsarju zaprl vrata oziroma da ga bodo spremenili v "tekstilnega". Na spletni strani avtokampi.si pa so informacijo preverili pri upravljavcu kampa, družbi Maistra, kjer so povedali, da bo v sezoni 2019 kamp Koversada obratoval še vedno kot nudistični kamp. Hrvaški Glas Istre je sicer pred dnevi poročal, da bo upravljavec v kampu nudistom pustil na razpolago le še "manjši kotiček kampa". Kamp Konversado sicer velja za enega od kampov z najdaljšo naturistično tradicijo v Evropi.

Poreška Valamar Riviera pa je najavila, da konec septembra zapira še enega od nudističnih kampov, in sicer kamp Istra Sunny v Funtani. Za novo turistično sezono pripravljajo prenovo, saj na lokaciji načrtujejo odprtje luksuznega letovišča Premium Camping Resort - za oblečene goste. 

Novi list poroča, da je bilo na Hrvaškem od leta 1972 do danes zaprtih ali preurejenih 20 naturističnih središč. Kljub temu ljubiteljem "golega dopustovanja" pri sosedih ostaja še precejšnja izbira naturističnih kampi, v zadnjih letih pa so se razmere izboljšale tudi v Sloveniji, kjer se lahko nudisti odpravijo (poleg določenih plaž in rečnih obrežij) na še kar nekaj lokacij, denimo v Terme Banovci, FKK kamp Mali raj v Dolenjem Polju pri Dolenjskih Toplicah, del kampa Dragočajna ob Zbiljskem jezeru ...