Branko Simonovič

Izvolili tretjega podpredsednika DZ

J.P./STA
29. 8. 2018, 14.03
Posodobljeno: 29. 8. 2018, 14.05
Deli članek:

Poslanke in poslanci so na izredni seji na tajnem glasovanju za tretjega podpredsednika DZ s 67 glasovi za in sedmimi proti izvolili Branka Simonoviča iz DeSUS.

DZ RS
Poslanec Desusa Branko Simonovič

V vodstvu DZ se je tako pridružil predsedniku DZ Dejanu Židanu (SD) ter podpredsednikoma Tini Heferle (LMŠ) in Jožetu Tanku (SDS), ki so bili na funkcije izvoljeni minuli teden.

V nadaljevanju bo DZ odločal o predlogu odloka o ustanovitvi in nalogah delovnih teles ter predlogu določitve članstva v njih in razdelitve predsedniških in podpredsedniških mest. Na koncu pa bodo poslanke in poslanci odločili še o imenovanju generalne sekretarke DZ. Na torkovi seji kolegija so vodje poslanskih skupin izrazili soglasno podporo dosedanji generalni sekretarki Uršuli Zore Tavčar za nadaljnje opravljanje te funkcije.

Na tajnem glasovanju je glasovnice prevzelo 78 poslancev, vsi so oddali glasovnice, štiri pa so bile neveljavne.

V poslanski skupini DeSUS, ki je Simonoviča predlagala na podpredsedniško mesto, so prepričani, da bo glede na dosedanje karierne kompetence in osebnostne lastnosti funkcijo podpredsednika DZ opravljal z najvišjo mero odgovornosti.

Univerzitetni diplomirani ekonomist

Simonovič, ki je letos dopolnil 65 let, prihaja iz Izole, po izobrazbi je univerzitetni diplomirani ekonomist. Do upokojitve je bil 20 let direktor Hotela Delfin v Izoli, štiri leta je bil tudi izolski podžupan. Prav tako je od leta 2013 generalni sekretar stranke DeSUS. Slednji je tretje podpredsedniško mesto pripadlo, ko so se mu med koalicijskimi pogajanji odrekli v SMC.