Izgubljeni v divjini

Bila je tema, zgrešili so odcep ... Na Krvavici izgubljeni družini preostalo le eno

J.P.
29. 8. 2018, 11.50
Posodobljeno: 29. 8. 2018, 11.58
Deli članek:

Družina na družinskem izletu. Njihov cilj je bila dobrih 900 metrov visoka Krvavica v Posavskem hribovju. V vodniku je pisalo, da bodo za krožno pot potrebovali uro in pol.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Ko se je čas iztekel, so bili še daleč od ciljne ravnine.

Le ena luč

Orientirali so se po izletniškem vodniku, nam je pojasnil Aleš Kovač, predsednik Gorske reševalne službe Slovenije – postaja Celje Društvo, ki je včeraj ukrepala.

Ura je bila pozna– bilo je okoli 21. ure –, legel je mrak, trije osnovnošolski otroci pa utrujeni. V nič kaj boljši formi ni bil niti psiček, ki jim je delal družbo. Starša vseh štirih pač nista mogla nositi. Kot je pojasnil Kovač, so se vračali po temi in zgrešili odcep za kočo. Tako so se znašli v gozdu z le eno lučjo – ni jim preostalo drugega, kot da pokličejo gorske reševalce. Ti so jih izsledili po GPS koordinatah in jih nato pospremili v dolino do njihovega vozila.

Odnesli so jo brez poškodb.

Na dveh mestih

Kovač pravi, da zagata ni posledica malomarnosti, da pač starša nista zmogla nositi treh utrujenih otrok in še opešanega psa. Vseeno pa pohodnikom polaga na dušo, da naj "informacije preverijo na dveh mestih in upoštevajo, da so dnevi krajši".