Neverjetno

VIDEO: Mehanik ukradel potniško letalo in povzročil preplah

G.G.
11. 8. 2018, 11.20
Posodobljeno: 11. 8. 2018, 11.38
Deli članek:

V Seattlu se je pripetil nenaveden dogodek. 29-letni moški je nekako vstopil v prazno letalo, vzletel, krožil v bližini letališča in čez slabo uro strmoglavil.

Twitter
Letalo je letelo zelo nizko. Ljudje so to opazili.

V petek zvečer po lokalnem času, natančneje okoli 20. ure, se je mehanik na letališču Seattle - Tacoma izmuznil nadzoru in se prebil v pilotsko kabino letala Bombardier Q400, ki lahko sprejme do 90 potnikov. Moški je vzletel, kontrolorji letenja pa so z njim vzpostavili stik.

Iz pogovora je razvidno, da je moškemu ime Rich (Richard) in da se je za to brezglavo dejanje odločil tudi zaradi osebne stiske. V pogovoru je bil sicer vedro razpoložen. Omenil je, da bi lahko sam tudi pristal, saj ima nekaj izkušen iz računalniških iger. Kmalu ga je zaskrbela hitra poraba goriva, zato mu je kontrolor letenja svetoval, naj pristane na stezi bližnjega vojaškega letališča. Rich je v smehu odvrnil, da to pa že ne, saj ga lahko še sestrelijo. Vprašal je, če mu bo letalska družba Alaska Airlines ponudila službo, v kolikor mu uspe uspešno pristati in kontrolor letenja je seveda odgovoril, da ob tem dosežku dobi katerokoli službo. Zatem se je Rich zresnil. "Veliko ljudi, ki jim je mar zame, bo razočaranih, ko bodo izvedeli, kaj sem naredil. Rad bi se jim opravičil. Sem pač zlomljen človek, vsi vijaki v glavi niso na svojem mestu. To zdaj vem".

Rich je letel nizko, naredil je nekaj krogov, sledila sta mu lovca F-15. Še iz neznanega razloga (pač ni bil pilot, omenjal je težave z motorjem) je okoli 20.45 čez nekaj minut strmoglavil na redko poseljen bližnji otok. Rich ni preživel. Drugih poškodovanih ni bilo.