Očetu je zlomila srce

Si je sodila sama, ker je zamudila let? Oče vzhajajoče zvezde prekinil molk

J.P.
1. 8. 2018, 09.03
Posodobljeno: 1. 8. 2018, 09.03
Deli članek:

Pred njo je bila bleščeča prihodnost.

Facebook
Ellie Soutter je bila najdena na odročnem pogozdenem območju v bližini njenega doma v francoskih Alpah.

Poročali smo, da se je v nedeljo poslovila 18-letna članica britanske mladinske reprezentance v deskanju na snegu. Umrla je ravno na svoj 18. rojstni dan, to je prejšnjo sredo. Kaj več kot to takrat ni bilo znano.

Zdaj pa se je oglasil njen oče Tony Soutter in dejal, da so bili morda pritiski, ki jih prinaša tekmovanje na najvišji ravni, prevelik zalogaj zanjo.

Team GB
Soutterjeva, ki ji je svet alpskega smučanja napovedoval bleščečo prihodnost, je tragično umrla ravno na svoj 18. rojstni dan.

Prevelik pritisk

Ellie Soutter je bila najdena na odročnem pogozdenem območju v bližini njenega doma v francoskih Alpah. "Hotela je biti najboljša, obenem pa ni hotela nikogar pustiti na cedilu," je dejal njen oče in pojasnil, da je sodu morda dno izbilnesrečen splet okoliščin. Ellie je namreč zamudila let, odpravljala se je na priprave z britansko izbrano vrsto. "Mislila je, da je na cedilu pustila tako njih kot mene, te otroke, ki so pod tolikšnim pritiskom, pa lahko čez rob pahne že ena malenkost," je še povedal.

Kot se izkaže, da se je vzhajajoča zvezda deskanja na snegu v preteklosti imela težave z duševnim zdravjem. Vseeno je njen stric Jeremy Soutter za MailOnline povedal, da ni nikoli kazala znakov, da bi si lahko vzela življenje.

Britanka, ki se je v Les Gets preselila leta 2009, je bila ena od najbolj verjetnih britanskih kandidatk za nastop na olimpijskih igrah v Pekingu leta 2022.