Priznal krivdo

31-letni Korošec zamudil k nunam in se podal na tatinski pohod

S.S.
1. 8. 2018, 06.50
Deli članek:

Blaž Rifel je te dni na ljubljanskem okrožnem sodišču priznal, da je kradel v prostorih stomatološke klinike.

Arhiv Svet24
Blaž Rifel je vlomil v prostore stomatološke klinike na Zaloški v Ljubljani

Enaintridesetletni Korošec je po tem sicer pripomnil, da se mu zdi sedem mesecev ponujenega zapora »malo preveč«. Sodbo bo slišal 9. avgusta, še pred tem pa ga bodo zaslišali glede »osebnih okoliščin«.

»Ste pod kakšnimi zdravili? Čudno se vedete. Ali pa ste samo nervozni?« je ljubljanski okrožni sodnik Martin Jančar drezal v Rifla na nedavnem predobravnavnem naroku. In tudi še potem, ko mu je obtoženi odvisnik od heroina zatrdil, da na njegovo priznanje ni nihče vplival oziroma pritiskal ter da je le še na metadonu: »Dajte mi povedal še enkrat. Ste kaj vzeli? Ste v krizi? Veste, kje ste? Veste, kdo sem jaz?« »Takšno je moje normalno stanje,« je sodniku Jančarju zamomljal Rifel.

Ukradel tudi bombonjero

Obtoženi je po navedbah tožilstva 19. aprila ob 3.30 uri s silo telesa vlomil v prostore stomatološke klinike na Zaloški v Ljubljani, potem pa v pritličju, prvem nadstropju in v kleti na enak način v še več prostorov, in sicer čajno kuhinjo, ambulante in pisarne, s tatvinami pa povzročil za dobrih 300 evrov škode. Na seznamu ukradenih reči so se znašli mobilni telefon znamke LG, prenosni diktafon znamke Phillips, 25 embalaž kave razlilčnih znamk, bombonjera, dve steklenici vina, steklenica likerja »Belle de Jour«, tri pločevinke čaja, steklenička tablet Rivotril, zdravilo Calcinase 50 ml in zgoščenka z recepti.

Hotel je le tableto sanvala

Pred preiskovalno sodnico je Rifel nekoliko zmedeno pojasnil, da je zaradi težav s spanjem hotel le kakšno tableto sanvala, pred podvigom pa se ga je tudi nekoliko napil, in sicer »toliko, da me je dvignilo gor«. Kritičnega dne je bil izpuščen iz Polja, domov, k Misijonarkam ljubezni, kjer je prebival, dokler ga niso zdaj spet vtaknili v pripor, pa je zamudil, saj vrata zapirajo ob 20. uri. Pojasnil je tudi, da je bilo v bolnici »vse adrenalinsko« in da se »polovice ni zavedal«.

Rifel je bil sicer v preteklosti že večkrat pravnomočno obsojen zaradi premoženjskih deliktov, opisovani podvig pa je zagrešil le nekaj mesecev po tem, ko je bil izpuščen iz zapora.