Zalezovanje

Na sodišču se mu lahko poviša pritisk

Gabrijel Toplak
31. 7. 2018, 20.46
Deli članek:

Stanko Omerzu, tako pravijo strokovnjaki, naj bi imel resne zdravstvene težave.

Gabrijel Toplak
Predsedniku delovnega sodišča so diagnosticirali žilno obolenje.

Predsednik delovnega sodišča Stanko Omerzu, ki mu na okrajnem sodišču sodijo zaradi zalezovanja nekdanje ljubice, kot vse kaže, nekaj časa še ne bo sedel na zatožno klop. Če se sodnih obravnav večkrat ni udeleževal, ker je sodni vročevalec imel težave pri iskanju naslovnika, pa naj bi zdaj kardiolog Bojan Vrtovec presodil, da mu do konca leta ni treba hoditi na sodišče.

Gabrijel Toplak
Sodnica okrajnega sodišča je morala preklicati vse julijske obravnave.

OSEBNA VROČITEV SODNIH OBRAVNAV

Sodnica Karmen Krajnc ga je še pred kratkim neposredno na obravnavi seznanila s seznamom nadalje razpisanih narokov, ki jih je moral tudi podpisati. Kot je takrat dejala, je želela s tem manevrom doseči, da bi sojenje lahko izpeljala ob njegovi morebitni ponovni nedosegljivosti. A tudi tukaj se je zapletlo. Kranjčeva je lahko izpeljala samo še en narok, saj se Omerzu že na naslednjem ni pojavil na sodišču.

OSEBNI PREGLED V BOLNIŠNICI

Sodišče je obravnavo 22. junija preklicalo zaradi hospitalizacije obdolženega, prav tako tudi naslednjo, teden dni pozneje. Kot smo izvedeli, je bil sodnik hospitaliziran na oddelku za kardiologijo UKC Maribor, njemu v prid pa naj bi bilo tudi izvedeniško mnenje komisije za fakultetna izvedeniška mnenja Medicinske fakultete v Ljubljani, ki ga je naročila prav Krajnčeva. Po zadnjih informacijah, ki smo jih dobili, naj bi pri Omerzuju specialisti odkrili resne zdravstvene težave, diagnosticirali so mu žilno obolenje. To med drugim pomeni, da je ključnega pomena njegov krvni pritisk, ki se ne sme nenadoma povišati, kar bi se mu na sojenju ob morebitnem razburjenju lahko zgodilo. Slednje je za Novice Svet24 potrdil njegov zagovornik Davor Ozmec, ki je povedal, da sta ga v zdravstveni ustanovi obiskala dva različna specialista. »Opravila sta osebni pregled in preučila vso razpoložljivo dokumentacijo ter presodila, da je moj klient za obdobje pol leta nesposoben za sojenje. To v bistvu potrjuje vse njegove dosedanje diagnoze,« je poudaril Ozmec.