Po razočaranju

Guardiola in Messi znova združena?

T.L.
5. 7. 2018, 12.26
Posodobljeno: 5. 7. 2018, 12.47
Deli članek:

Po debaklu argentinske izbrane vrste je zveza v lovu na novega selektorja.

Profimedia
Dogovor naj bi bil v veliki meri odvisen tudi od Messija.

Izpad Argentine, ki jo je s svetovnega prvenstva v Rusiji domov poslala Francija, je za argentinske nogometne navdušence popoln polom in že se o selektorju Sampaoliju govori v pretekliku ... 

Trenutno na selektorskem stolčku Sampaolija zadržuje le eno: že večkrat omenjena odškodninska klavzula. Če bo razrešen s položaja pred pretekom štirih let, mu mora namreč Argentinska nogometna zveza (AFA) plačati 13 milijonov evrov. 

Zanimanje za selektorski položaj osramočene južnoameriške reprezentance pa je že v polnem teku. Diego Armando Maradona se je ponudil, da bi znova vodil argentinsko izbrano vrsto, s katero pa v prvem mandatu ni uspel ustvariti rezultatov, ki bi bili vredni renomeja argentinske izbrane vrste. Njegovo čustveno spremljanje reprezentančnih tekem na letošnjem SP v Rusiji in zdravstvene težave, ki jih je ob tem doživljal, pa je spremljal cel svet.

Znova naveza Guardiola - Messi?

Zdaj pa argentinski mediji razkrivajo, da se za selektorski položaj argentinske reprezentance poteguje tudi Josep Guardiola. Argentinski mediji se ob tem sklicujejo na vire, ki so "blizu" zvezi AFA, menda pa naj bi trenerju Manchester Cityja ponudili štiriletno pogodbo z letnim zaslužkom v višini 12 milijonov dolarjev.

Guardiola je za angleškega prvoligaša pogodbeno vezan do leta 2021, zaradi česar je verjetnost realizacije omenjenega dogovora nekoliko omajana. Španski AS pa neuradno poroča, da naj bi Guardiola Sergiju Agüeru dejal, da "si želi postati selektor argentinske reprezentance". 

V prid Guardioli pa argentinski mediji štejejo skorajda bratski odnos z Messijem, ki bi še kako lahko pretehtal tehtnico v prid prihoda španskega stratega na čelo argentinske reprezentance. Čas pa bo pokazal, ali so zapisi o prihodu Guardiole na čelo argentinske reprezentance pobožne želje razočarane nogometne države ali pa gre za "resen posel".