Kar sesedla se je

V Gradcu bolnik med operacijo srca padel z operacijske mize

S.R.
28. 6. 2018, 14.40
Posodobljeno: 28. 6. 2018, 14.44
Deli članek:

Streljaj čez severno mejo so se danes srečali z lastnim incidentom, povezanim z operacijskimi mizami.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Po zloglasni, a zdaj že skoraj pozabljeni slovenski aferi z operacijskimi mizami, je v zvezi s temi pripravami, na katerih kirurgi rešujejo življenja, danes zjutraj zagrmelo čez mejo v Gradcu. Pravzaprav je z mize zgrmel pacient.

V univerzitetni bolnišnici v Gradcu se je sredi operacije srca, bržkone zaradi tehnične napake, sesedla operacijska miza, skupaj z njo pa je na tleh pristal bolnik, poroča avstrijski Kleinezeitung. Operacijo so seveda nemudoma prekinili, hudo poškodovanega bolnika pa premestili, a na koncu uspešno rešili. Hkrati so, vsaj dokler incidenta ne raziščejo in ugotovijo natančnega vzroka za kolaps, prepovedali uporabo vseh drugih operacijskih sob, v katerih na paciente čakajo mize iste vrste. Po navedbah časnika v bolnišnici nenujne operacije v tem trenutku sploh niso možne.

»Za pojasnitev vzroka nesreče smo že vzpostavili krizno skupino. V tem trenutku ne morem reči, ali bo prepoved veljala nekaj ur ali pa nekaj dni,« je za časnik pojasnil tiskovni predstavnik bolnišnice Reinhard Marczik. Zadevne operacijske mize, šlo naj bi za 16 miz, v bolnišnici uporabljajo vse od odprtja novega kirurške oddelka.