Želijo na Hrvaško

FOTO in VIDEO: Prerivanje na meji, migranti se ne želijo umakniti

T.L.
18. 6. 2018, 16.50
Posodobljeno: 18. 6. 2018, 20.33
Deli članek:

Policisti iz Bosne in Hercegovine so približno 100 metrov daleč od mejnega prehoda Maljevac s Hrvaško skupino zaustavili.

Primož Lavre
Migranti v Veliki Kladuši.

Približno 200 migrantov se je danes v organizirani koloni odpravilo iz Velike Kladuše proti hrvaški meji. Policisti iz Bosne in Hercegovine so približno 100 metrov od mejnega prehoda Maljevac s Hrvaško skupino zaustavili.

Po poročanju portala Index.hr je na kraju dogodka vse več policistov obeh držav, BiH in Hrvaške, območje pa na hrvaški strani nadzorujejo tudi s helikopterjem. 

Mejni prehod Velika Kladuša - Maljevec so zaprli v obe smeri, okoli 14. ure pa promet znova sprostili, še poroča portal. Po nekaterih poročilih je bil prehod zaprt danes dvakrat.

Območje je močno zavarovano. Po pogovorih so se nekateri migranti obrnili in vrnili v Veliko Kladuđo, druga skupina pa ne želi zapustiti območja. Kot kažejo posnetki bošnjađkih medijev, je med skupino migrantov in pripadniki varnostnih sil prišlo tudi do prerivanja, zdi pa se, da so policiste obmetavali u neznanimi predmeti. 

Ker skupina migrantov ne želi odnehati in si želi na vsak način vstopiti na Hrvaško, je najverjetneje na mejnem prehodu pred udeleženci še dolga noč. 

Novinarki portala N1 je eden o migrantov dejal, da si želijo naprej v Nemčijo ali Italijo in zaključiti svojo pot. Dodal je, da jih policija razume, da pa jim ne morejo odpreti meje, ki pa jo skupina migrantov mora prestopiti.