Odštevanje

Težka odločitev: bodo Manuela postavili vključili?

T.L./STA
13. 5. 2018, 13.28
Posodobljeno: 13. 5. 2018, 13.29
Deli članek:

Nekdanji dolgoletni vratar nemške nogometne reprezentance Oliver Kahn se sprašuje, če je pametno vključiti vratarja Manuela Neuerja v elf, potem ko je bil zaradi poškodbe z igrišč odsoten več kot pol leta.

Reuters
Manuel Neuer

Nemški kapetan Manuel Neuer je poškodovan že od septembra lani, ko si je v stopalu zlomil kost.

Neuer bi pred mundialom tako lahko odigral le dve tekmi, preden bo moral selektor Joachim Löw dokončno imenovati reprezentanco za svetovno prvenstvo, ki bo od 14. junija do 15. julija v Rusiji.

Ker čas hitro teče, je Kahn v pogovoru za nedeljsko izdajo Bilda dejal, da se mora "Manuel vprašati, ali sam sebi res dela uslugo v tej situaciji".

Dvaintridesetletni Neuer se je vrnil na treninge in se za zdaj še ni odpovedal ideji, da bi Nemčiji na mundialu pomagal ubraniti svetovni naslov iz leta 2014. A v isti sapi je priznal, da zelo verjetno pred Rusijo ne bo odigral nobene tekme, saj še ni nared.

"Vprašanje je, ali je sploh smiselno na mundial s seboj vzeti igralca, ki je bil poškodovan več kot polovico leta. Brez dvoma gre za težko odločitev in veliko odgovornost tistih, ki o tem odločajo," je dejal Kahn.

"Le Manuel Neuer se lahko sam pri sebi odloči, ali je njegov nastop na munidalu smiseln oziroma ali je sploh mogoč. Glede na to, da še vedno ne igra, je to jasen znak, da še ni stoodstotno pripravljen," je še dejal nekdanji dolgoletni nemški reprezentant Kahn.

Löw bo prvi seznam povabljenih v elf razkril v torek, na njem pa bo bržkone tudi Neuer, razen če se sam prej odpove nastopu v Rusiji.

Zadnji dve tekmi Bayerna oziroma nemške reprezentance pred dokončno odločitvijo o potnikih na SP sta finale nemškega pokala 19. maja proti Eintrachtu, kjer bo Neuer bržčas na seznamu igralcev, a ne še med vratnicama, nato pa sledi še prijateljska tekma z Avstrijo 2. junija.

Neuerja, ki za elf ni zaigral vse od jeseni 2016, bi v izbrani vrsti nadomestil vratar Barcelone Marc-Andre ter Stegen, ki je eden najboljših vratarjev na svetu, z Janom Oblakom se v Španiji bori za nagrado zamora, Nemčiji pa je lani pomagal do zmage v pokalu konfederacij.

"On je prav tako izjemen vratar, zanesljiv, z njim v vratih ne bi imel selektor nobenih skrbi," je dejal Kahn o ter Stegnu.