Varanje

Znanega nemškega politika toži, ker mu je speljal ženo

STA/B.K.
1. 5. 2018, 14.55
Posodobljeno: 1. 5. 2018, 15.01
Deli članek:

Nekdanjega nemškega kanclerja Gerharda Schröderja je zaradi razmerja z zaročenko Kim So-yeon iz Južne Koreje doletela tožba, ki jo je na sodišču v Seulu vložil nekdanji soprog Kimove. Zahteva 100 milijonov vonov oziroma okoli 77.500 evrov odškodnine zaradi "neznosne duševne bolečine".

Reuters
Gerhard Schroeder in Kim So-yeon.

74-letni Schröder in 26 let mlajša južnokorejska prevajalka sta razmerje začela, ko sta bila oba še poročena, trdi nekdanji soprog Kimove. "Toženi je nadaljeval zunajzakonsko razmerje s Kimovo, čeprav je vedel, da je še poročena. S tem je povzročil neznosno duševno bolečino," je moški zapisal v tožbi po poročanju južnokorejske tiskovne agencije Yonhap, ki ni razkrila njegovega imena. "Najin zakon je zato razpadel in toženi mora odgovarjati za to," je še poudaril moški, ki se je s Kimovo ločil novembra lani.

Schröderejva zaročenka je danes sporočila, da ni pravne podlage za finančne zahteve. Ob tem je zatrdila, da z nekdanjim možem že dolgo živita ločeno in da zato njen zaročenec ni odgovoren za razpad zakona.

Tudi četrta soproga nekdanjega kanclerja Doris Schröder Kopf je septembra v ločitvenem postopku povedala, da je njun zakon razpadel zaradi moževega razmerja z njegovo prevajalko.

Schröder je januarja, ko je tudi napovedal poroko s Kimovo, te navedbe zanikal. Njegova peta poroka bo jeseni, s soprogo pa bosta živela v Nemčiji.

Nekdanji nemški kancler, ki je vladal med letom 1998 in 2005, je znan po pestrem zasebnem življenju. Poročen je bil že štirikrat, zaradi česar je dobil vzdevek Audi - po avtomobilski znamki, ki ima v logotipu štiri kroge.

Južna Koreja sicer slovi kot zelo konservativna družba, v kateri je bilo zunajzakonsko razmerje vse do leta 2015 kaznivo dejanje. Nekateri zakonci, ki so varali, in njihovi ljubimci so morali celo v zapor. Zdaj takšno razmerje predstavlja podlago za civilno tožbo.