Končno

V Ljubljani odpirajo prenovljene ceste

STA/B.K.
1. 5. 2018, 11.06
Posodobljeno: 1. 5. 2018, 11.10
Deli članek:

V Ljubljani te dni za promet spet odpirajo nekatere pomembnejše ceste in ulice, ki so doživele korenito prenovo.

N.B.
Hradeckega cesta je znova odprta.

Hradeckega cesta

Odprli so prenovljeno Hradeckega cesto, na kateri so obnovili kanalizacijo in vodovod pri vseh hišnih priključkih ter elektro kabelsko kanalizacijo, zgradili so novo telekomunikacijsko kabelsko kanalizacijo, kabelsko kanalizacijo za javno razsvetljavo in optiko ter postavili nove drogove in svetilke za javno razsvetljavo. Na celotni dolžini ceste so uredili obojestranski kolesarski pas ter pločnik. Postavili so tudi pet omejevalcev hitrosti na cesti, so sporočili iz Mestne občine Ljubljana (Mol).

Na novo so zgrajeni vsi oporni zidovi, ki so potrebni za stabilizacijo ceste. Na srednjem delu ceste pa so uredili nova parkirna mesta za stanovalce, medtem ko so križišče z Ižansko cesto preuredili v krožišče.

Hotimirova ulica

Na Hotimirovi ulici so obnovili kanalizacijo in vodovod ter zgradili kabelsko kanalizacijo za javno razsvetljavo. Uredili so manjkajoči del pločnika, križišče s ulico Zofke Kvedrove pa je zaradi večje varnosti udeležencev v prometu nadvišano.

Kotnikova ulica

V središču mesta, na Kotnikovi ulici, so obnovili vodovod, kanalizacijo in vročevod, Elektro Ljubljana pa je obnovil svojo infrastrukturo. Javna razsvetljava, ki je bila doslej nameščena na fasadah objektov, je zdaj urejena na drogovih. Na obeh straneh ulice so urejena parkirna mesta, območje križišča pa je nadvišano, s čimer so na občini poskrbeli za večjo varnost pešcev pri prečkanju ulice.

Kolodvorska ulica

Na Kolodvorski ulici so obnovili vodovod, kanalizacijo in drogove javne razsvetljave ter zamenjali svetilke. Dostop na del med Pražakovo ulico in stavbo Zavoda za pokojninsko zavarovanje so omejili s potopnimi stebrički, znotraj tega območja pa so uredili parkirišča za motorna kolesa in dodatna stojala za kolesa.

Zdešarjeva cesta

Prenovljena pa je tudi Zdešarjeva cesta, na kateri so zgradili kanalizacijo, obnovili vodovod, uredili nove hišne plinovodne priključke, postavili javno razsvetljavo ter razširili omrežje telekomunikacijskih vodov. Za zagotovitev večje prometne varnosti pa so razširili tudi cestni priključek na Zadobrovško cesto.