Top flop tedna

S parkirišča v izložbo in potem še v hišo

S.S./Novice Svet24
1. 5. 2018, 09.05
Deli članek:

Devet pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PU Novo mesto
Namesto na zavoro je pritisnil na plin

9. Radovljiški policisti so na Črnivcu oglobili skupino, ki je na posestvu kampirala brez soglasja lastnika.

8. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7. Na Matičkovi ulici v Mariboru so neznanci z odprtega dvorišča v neznano odpeljali prikolico, na kateri je bil naložen vodni skuter znamke Yamaha SY 160 z registrsko številko AB-L348. Škode je za približno 6500 evrov.

6. V Portorožu je nekdo vlomil v lokal, iz katerega je odnesel 50 evrov in steklenico žgane pijače.

5. V ljubljansko mestno hišo je priromala sumljiva pisemska pošiljka, naslovljena na župana Zorana Jankovića, a se je po analizi na veterinarski fakulteti izkazalo, da vsebina ni nevarna za zdravje in življenje ljudi. V kuverti je bila pismu sicer priložena čajna vrečka.

4. Laški policisti so na deponiji odpadkov obravnavali vlom v kontejner. Tat je ukradel tri električne podaljške.

3. V Pivki je sosed po sporu vkorakal k sosedu domov in mu grozil z bejzbolsko palico, v Krkavčah pa je sosed sosedu grozil z mačeto. V prvem primeru bo nasilnež poleg ovadbe za grožnje »nagrajen« še z ovadbo za kršenje nedotakljivosti stanovanja.

2. V okolici Novega mesta je nekdo vstopil v odklenjeno hišo ter ukradel suhomesnate izdelke in motorno žago.

1. Trebanjski policisti so oglobili 84-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je na parkirišču pred poslovno zgradbo namesto na zavoro pritisnil na plin in trčil v izložbeno okno. Potem je možakar prestavil v vzvratno, zapeljal čez parkirišče in cesto ter trčil še v stanovanjsko hišo. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

PU Novo mesto
Na koncu je trčil še v stanovanjsko hišo