Porednica

Preiskava: Ministrova tajnica prodajala nečedne usluge

U.K./Novice Svet24
28. 4. 2018, 20.23
Posodobljeno: 28. 4. 2018, 20.25
Deli članek:

Zdaj jo preiskuje tajna služba.

Britanski minister Dominic Raab se je znašel sredi škandala, a tokrat ga je zakuhala njegova osebna asistentka Rebecca Tott. Na plan je namreč prišlo, da se je Rebecca prijavila na spletni strani, imenovani sugar daddy. Na spletni strani je poudarjeno, da ne gre za prostitucijo, ampak za stran, kjer ženske iščejo bogate moške, ki so za njihovo družbo pripravljeni plačati. Razlika naj bi bila v tem, da to ne pomeni nujno spolnih odnosov. Moški morajo plačati mesečno žepnino svoji izvoljenki, ki je pravzaprav tako v nekem smislu plačanem razmerju.

Rebeca je povedala, da ni napravila ničesar nezakonitega in da ne razume, zakaj so se mediji (in tajna služba) spravili nanjo. »Ne razumem, zakaj bi morala povedati svojim delodajalcem, kaj počnem. Gre za moje zasebno življenje,« je poudarila Rebecca.

Rebecca je mesečno od moških prejemala po 750 funtov, kar znese približno 860 evrov, za to pa jim je bila na voljo praktično 24 ur na dan. Skupaj naj bi zaslužila okoli 3000 evrov na mesec. Težava je, da ima kot osebna asistentka ministra Raaba dostop do nekaterih varovanih podatkov in po pisanju angleških medijev naj bi britanska tajna služba MI5 že preverjala, ali je prišlo do izdaje podatkov. V tem primeru bi se Rebecca znašla v precejšnjih težavah, saj bi jo lahko obtožili celo izdaje. V vsakem primeru pa jo bo razkritje njenega zasebnega življenja najverjetneje stalo službe.

Rebecca je še dejala, da se z moškimi videva redno in ekskluzivno s posameznikom samo, če je pripravljen plačati mesečno rento. Dodala je, da bi si želela dobiti vsaj 5500 evrov na mesec.