Čez lužo

Zakaj so v Manchester Unitedu veseli, da so se "znebili" Ibrahimovića

T.L.
3. 4. 2018, 11.16
Posodobljeno: 3. 4. 2018, 11.36
Deli članek:

Navijači Manchester Uniteda objokujejo odhod Ibrahimovića, uprava kluba pa ne.

Profimedia
V Los Angelesu je povzročil pravo evforijo.

Prišel, videl, zmagal. Besede, ki na kratko povzamejo prihod Zlatana Ibrahimovića v ameriško ekipo LA Galaxy. Že na prvi tekmi v dresu ameriškega kluba je Zlatan pokazal, iz kakšnega testa je, in na derbiju mestnemu rivalu FC Los Angeles zabil dva gola. 

Profimedia
V Los Angelesu je povzročil pravo evforijo.

Zlatana navijači čez lužo že obožujejo, navijači na Otoku po briljantni uvodni predstavi v novem klubu za njim žalujejo, medtem ko uprave kluba v Manchester Unitedu Zlatanov odhod ne gane pretirano. Razloge za to odkrivajo angleški mediji.

Pišejo, da je bil Zlatan velik del časa, ki ga je prebil na Old Traffordu, poškodovan, s tem, ko je zapustil klub, pa je klubu pustil tudi visoko tedensko plačo. Švedu bosanskih korenin so namreč pri Unitedu plačevali £125.000 na teden (oziroma skoraj 143.000 evrov). Z Ibrahimovićevim odhodom pa ima klub na razpolago več denarja, da v svojih vrstah zadrži vratarjaDavida De Geo, kar je trenutno prioriteta vodstva kluba. Za enega od najboljših vratarjev na svetu so krožile govorice, da bi lahko zapusti vrste rdečih vragov, sploh, ker so zanj zanimanje pokazali v Real Madridu in francoskem PSG. Za oba kluba pa je znano, da imata "globoki denarnici" ...

De Gea naj bi po Zlatanovem odhodu podpisal novo, dolgoročnejšo pogodbo, s katero naj bi tedensko zaslužil 350.000 angleških funtov (oziroma 400.000 evrov). Pogajanja z vratarjem bo uprava kluba menda nadaljevala še ta mesec.