Usodna nesreča

Na tleh so 43-letnika našli svojci, pomoč je bila prepozna

T.L.
3. 4. 2018, 09.13
Posodobljeno: 3. 4. 2018, 09.35
Deli članek:

V nedeljo je bilo delo s krožno žago na električni pogon usodno za 43-letnika iz naselja Trnovo.

Bobo
Fotografija je simbolična

Poročali smo, da se je v naselju Trnovo pri Novi Gorici v ponedeljek popoldne pri delu s krožno žago smrtno ponesrečil 43-letni občan. Policija je obvestilo prejela ob 14.42 uri. Nesreča se je zgodila s starejšo krožno žago na električni pogon, ki je huje poškodovala moškega, ki je zaradi električnega toka utrpel poškodbe rok in glave.

Po dosedanjih ugotovitvah policije je moški s pomočjo krožne žage želel za stanovanjsko hišo žagati drva, kmalu zatem pa so ga svojci našli ležati na tleh poleg omenjenega električnega stroja.

Na kraj so poleg policistov prišle tudi druge pristojne službe, reševalci NMP ZD Nova Gorica in novogoriški poklicni gasilci. Kljub pomoči oziroma oživljanju, je 43-letni moški umrl na kraju nesreče. Zdravnica ZD Nova Gorica je kasneje lahko le potrdila smrt pokojnega in odredila sanitarno obdukcijo na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti.

Po dosedanjih ugotovitvah je do smrti prišlo zaradi udara električnega toka. Glede obravnavanega primera so policisti obvestili tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja tragičnega dogodka tujo krivdo izključili in bodo glede obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.