Mobilna verzija
13:25 19. avgust 2018

Zapornik ukanil brata dvojčka in paznike

G.G. Lima
0 Posodobljeno: 13:34 / 14.2.2018

Svoboda iznajdljivega pobeglega zapornika se je končala po letu dni.

alexander delgado

Ko so za informacije o Delgadu razpisali nagrado, so ga kar hitro izsledili. Foto: Perujsko notranje ministrstvo

Alexander Delgado je v zaporu v Limi preživljal 16-letno zaporno kazen, ko ga je januarja lani obiskal njegov brat dvojček Giancarlo. Alexander je v samotnih dnevih skoval drzen načrt. Med obiskom je omamil brata in prevzel njegovo identiteto.

Pazniki niso opazili razlike, ko je Alexander odkorakal iz zapora. Šele ko se je Giancarlo zbudil v zaporniški celici in se začel razburjati zaradi bratove prevare, so začeli preverjati zadevo. Preden so s pomočjo odvzema prstnih odtisov potrdili, da je dejansko šlo za zamenjavo, je bil obsojeni Alexander že izgubljen med množico v skoraj trimilijonski Limi.

V ponedeljek pa so ubežnika prijeli v obalnem mestu Callao. Preden so ga strpali nazaj v zapor, je Alexander za lokalne medije uspel povedati, kaj ga je gnalo v takšno “bratsko” prevaro. Menda si je neizmerno želel videti mamo.

Kriminalisti so v vmesnem času nekaj časa pritiskali tudi na Giancarla, saj so ga sumili, da je sodeloval v “bratski ukani”. Po približno pol leta so mu verjeli, da je “čist”.

Vaš prispevek