narko karteli

El Chapo obljubil, da ne bo ubil članov porote

B.K.
27. 1. 2018, 09.59
Posodobljeno: 27. 1. 2018, 10.03
Deli članek:

Vodja mehiškega narko kartela Sinaloa, Joaquin 'El Chapo' Guzman, je po odvetniku sporočil, da ne namerava ubiti članov porote, ki mu bo sodila v ZDA.

STA
"El Chapo" je zloglasni šef mamilarskega kartela Sinaloa.

Ker so ameriški tožilci pri sojenju Joaquinu Guzmanu, znanemu pod vzdevkom El Chapo, zahtevali anonimno poroto pod konstantnim oboroženim varstvom, je ta po svojem odvetniku sporočil, da obljublja, da »ne bo nikogar ubil.«

Chapov odvetnik Eduardo Balarezo sicer nasprotuje anonimni poroti, saj pravi, da bi takšna poteza njegovega klienta predstavila kot nevarnega in mu tako onemogočila pošteno sojenje, poroča latinskoameriška televizija Telesur.

El Chapo je bil sicer že obsojen v Mehiki, a je uspel kar dvakrat pobegniti iz mehiških zaporov. Prvič se je skril v voziček z umazanim perilom, drugič pa je pobegnil po 1.500 metrov dolgem tunelu.

Ko so ga mehiške oblasti ujele tretjič, so ga prepeljale v Združene države Amerike, kjer ga obtožujejo 17 kazniivih dejanj s področij preprodaje drog, uporabe orožja in pranja denarja. Če bo obsojen, mu grozi dosmrtna ječa.

Reuters
Predaja mamilarskega kralja je potekala pod strogimi varnostnimi ukrepi.