FOTOGRAFIJE LETA

V spomin: pregled dogodkov lanskega leta

Matej Klarič
1. 1. 2018, 16.00
Posodobljeno: 1. 1. 2018, 16.07
Deli članek:

Za vas smo zbrali nekaj najboljših in najzanimivejših fotografij, ki so jih v letošnjem letu posneli fotografi v različnih predelih zemeljske oble.

Profimedia

Palestinski protestnik je s pomočjo frače s kamni napadi izraelske vojake v podporo palestinskim zapornikom, ki so v izraelskih zaporih začeli gladovno stavkati.

Reuters

Izmučena pripadnica pregnane muslimanske skupnosti Rohingov se je dotaknila obale, potem ko je prečkala bangladeško-mjanmarsko mejo.

Reuters

Velik požar, ki je zajel stolpnico v zahodnem predelu Londona. Zaradi gorljivih oblog se je ogenj hitro razširil po vsej stolpnici, v kateri so živeli revnejši sloji. Umrlo je 71 ljudi. 

Reuters

Moški s svojo hčerko beži izpod ruševin iraškega dela Mosula, ki je bil marca še vedno pod nadzorom samooklicane Islamske države. 

Reuters

Žrtve velikih poplav, ki so v avgustu prizadele Nepal, delajo na eni od plantaž, zalitih z vodo.

Reuters

Begunec želi ostati na vodnem površju po tem, ko je padel z nestabilnega gumijastega čolna na poti v Evropo prek nevarnega Sredozemskega morja. Naposled je begunce rešila mornarica malteške mornarice. 

Reuters

Redko videni beli los se sprehaja po švedski pokrajini Varmland ob meji z Norveško.

Reuters

Sedeminpetdesetletna nuna Christine Meeusen na desni in India Delgado na levi sta si aprila v Kaliforniji prižgali cigareto z marihuano. Od novega leta naprej bo mogoče marihuano v tej zvezni državi kupiti legalno.

Reuters

Med marčevskim praznovanjem praznika barv v Indiji, imenovanem Holi, je deklico takole zadela obarvana voda, ki so jo vrgli v njen obraz.

Reuters

Vojaški pes se je dvignil na zadnje noge, ko so vojaki salutirali vojakom, ki so se upokojevali v kitajski provinci Jiangsu. 

Reuters

Štirje tigrovi mladiči se hranijo pri psici, ki jih je posvojila v centru za zaščito živali v kitajski provinci Shandong. 

Reuters

Petletnici deklici hodita mimo polja, polnega cvetočih cvetlic, kar je povzročila deževna zima blizu jezera Elsinore v Kaliforniji. 

Reuters

Ženska potapljačica se je avgusta v podvodnem parku v Pulju pretvarjala, da kolesari pod vodo. 

Reuters

Fotografija ameriškega mesta Moab blizu Utaha, posneta z mednarodne vesoljske postaje. Na fotografiji je viden kalijev klorid, ki tvori živahne barve. 

Reuters

Nagec je takole bežal pred varnostnikom na svetovnem atletskem prvenstvu, ki je letos potekalo v Londonu. 

Reuters

Ntando Mahlangu je takole padel med tekom na 100 metrov med svetovnim prvenstvom.

Reuters

Majhno dekle hodi proti puščavski nevihti, ki je februarja izbruhnila poleg reke Ganges v Indiji.

Reuters