Past

Hotel jo je uporabiti kot vabo … Angelina Jolie je najprej bila za, nato pa mu je nehala odpisovati

J.P.
9. 10. 2017, 12.09
Posodobljeno: 9. 10. 2017, 12.10
Deli članek:

Zvezdnico naj bi povabili k sodelovanju pri aretaciji ugandskega vojskovodje.

Profimedia
Načrt je očitno padel v vodo, saj mu igralka ni odgovorila na več sporočil.

Da bi dobili ugandskega vojskovodjo Josepha Konyja (56), iskanega zaradi zločinov proti človečnosti, so zaprosili Angelino Jolie (42), če bi hotela sodelovati kot vaba. Ideja naj bi zrasla na zelniku nekdanjega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča Louisa Morena Ocampa (65).

Zvezdniška zarota

Ta je do Jolijeve pristopil leta 2012 – ona in njen takrat mož Brad Pitt (53) bi mu lahko pomagala ujeti Konyja.

Profimedia
Biološka hčerka Angeline Jolie in Brada Pitta si je med padcem pri igri zlomila ključnico.

Profimedia
Jolijeva naj bi mu sama predlagala, da bi lahko Konyja zvabila na večerjo, kjer bi ga aretirali.

»Pozabi na druge zvezdnike, ona je prava,« je po poročanju francoske spletne strani Mediapart nekdanji tožilec zapisal v elektronskem sporočilu neznanemu prejemniku. »Z veseljem bi aretirala Konyja. Pripravljena je. Brad bo verjetno sodeloval.« V drugem sporočilu je Argentinec Jolijevi dejal, da si ameriške čete želijo dobiti ugandskega vojskovodjo in da bodo to, ko jo spoznajo, tudi storili. Omenjena spletna stran poroča tudi, da naj bi po njegovih besedah Jolijeva sama predlagala, da bi lahko Konyja zvabila na večerjo, kjer bi ga nato aretirali. V enem od elektronskih sporočil je zapisala: »Brad me podpira. Pogovorimo se o logistiki. Z ljubeznijo Xxx.«

Načrt je očitno padel v vodo, saj mu igralka ni odgovorila na več sporočil.

Profimedia
Poveljnik LRA (Lord´s Resistance Army, Gospodove uporniške vojske). Ugrabila naj okoli 66.000 otrok in jih prisilila v boj ali pa jih uporabila kot spolne objekte.

Slavni akterji

Moreno Ocampo naj bi skušal za svojo stvar pridobiti tudi filmska zvezdnika Georga Clooneyja (56) in Seana Penna (57) – prvega naj bi zaprosil za pomoč pri satelitskih preletih Libije, Penna pa za sodelovanje pri preiskavi palestinskega konflikta.