Iz dolenjskih host

Skupaj sta se pripeljala, nato pa ga je ustrelil v hrtbet

R.T.
9. 10. 2017, 12.09
Posodobljeno: 9. 10. 2017, 15.43
Deli članek:

Po včerajšnjem streljanju v bližini Šentjošta so policisti 66-letnega osumljenca namestili v prostorih za pridržanje.

J.A.
Gozd pri Šentjoštu so policisti po streljanju temeljito preiskali.

Kaj vemo o incidentu v gozdu na območju Šentjošta? Potrjeno je, da sta se akterja vpletena v dogodek poznala. Do kraja “zločina” sta se pripeljala z avtom 66-letnika, kjer sta se očitno sprla. O čem, ne vemo.

Je pa 66-letnik v roko in hrbet ustrelil 45-letnega moškega, ki je nato ranjen pobegnil v hosto, kjer sta ga nato našla mimoidoča. Poškodovanega so odpeljali v bolnišnico, na srečo pa ni v življenjski nevarnosti.

Policisti so dve uri po streljanju prijeli 66-letnika in ga namestili v prostorih za pridržanje. Ko bo čas, ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja odpeljali k preiskovalnemu sodniku.

Eden doma iz bližnjih Stopič

Naša novinarka se je danes pogovarjala z vaščani Šentjošta. "Nič ne vem, da bi se včeraj kaj dogajalo pri nas," reče ena od vaščank. Namigne, da se morda vse skupaj sploh ni zgodilo pri njih, ampak na drugem koncu gozda, na Slatniku.

Pri eni od hiš naletimo na zgovornega gospoda, ki je sončen dan izkoristil za delo na prostem. "Včeraj proti večeru je najprej pripeljal rešilec, za njim policijski avto, kmalu pa še dve policijski vozili. Sprva sem mislil, da se je zgodila kakšna nesreča, ko sem zagledal še dva policijska avta, sem pa domneval, da so se nekje tepli," je povedal.

Med domačini je bilo slišati, da naj bi bil moški, ki je streljal, doma iz bližnjih Stopič, tam naj bi kupil parcelo in si postavil hišo, pa da so ga policisti prijeli na cesti nedaleč stran od Šentjošta. Žrtev naj bi bila iz Novega mesta. "Kdo ve, kaj sta imela med sabo? Samo onadva. Verjetno je šlo za kakšne neporavnane račune ali dolg, " je ugibal eden od sogovornikov.