Neurje

FOTO in VIDEO: Kaos in sedem smrti: umrli pod drevesi, krivo vreme

T.L.
6. 10. 2017, 08.12
Posodobljeno: 6. 10. 2017, 09.24
Deli članek:

Iz Nemčije poročajo o smrtnih žrtvah, v Berlinu so delovale le podzemne železnice.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Četrtkovo neurje, ki je zadelo sever in vzhod Nemčije, je bilo usodno za sedem ljudi. V Hamburgu se je deblo zrušilo na vozilo, v katerem sta bili dve ženski. Ena je umrla, drugo so hudo poškodovano odpeljali v bolnišnico. Ena oseba je umrla, ko je na cesto v Neu-Karstadtu v zvezni deželi Mecklenburg-Pomorjansko padlo deblo, v bližini Berlina pa je ob padcu drevesa na vozilo umrla ženska. 

Drevo, ki je padlo na vetrobransko steklo, je bilo usodno še za enega voznika v zvezni deželi Brandenburg, mediji pa poročajo še o dveh smrtnih žrtvah. Gasilci pa so poročali o še eni smrtni žrtvi, in sicer je v vozilu umrla ženska, ko je na avto padlo drevo. Določene predeli v Berlinu in Hamburgu (pristanišče) je tudi poplavila voda. 

Poročali smo, da je železniški prevoznik Deutsche Bahn odpovedal vse prevoze po severnem delu države. Zaprta so ostala vrata nekaterih uradov na Spodnjem Saškem, v zvezi deželi Schleswig Holstein, Bremnu in v Berlinu, kjer sta zaprta tudi oba živalska vrtova.

Na vzhodu države je prekinjen promet, v Berlinu pa so bili številni prisiljeni, da so se domov odpravili peš, saj je bil zaustavljen promet z vlaki S-bahn, avtobusi in tramvaji. Posledično je bila podzemna železnica s potniki natrpana. 

Nate pustoši po Srednji ameriki

V Srednji Ameriki pa je v tropski nevihti Nate umrlo najmanj 20 ljudi, od tega 11 v  Nikaragvi, šest v Kostariki in trije v Hondurasu. Na Kostariki so razglasili izredne razmere, v sosednji Kostariki se borijo s poplavami, ostali pa so tudi brez električne energije.

Število žrtev žal še ni dokončno, saj je tako v Nigaragvi kot Kostariki več ljudi pogrešanih.