Ujetnica v Bagdadu

16-letna Linda razkrila, kako se je spreobrnila v islam in se pridružila Islamski državi

R.T.
4. 10. 2017, 16.47
Posodobljeno: 4. 10. 2017, 16.50
Deli članek:

Nemška najstnica, ki bi jo lahko v Iraku doletela smrtna kazen, je razkrila, kako je končala v vrstah Islamske države.

Twitter
16-letnica, ki je Nemčijo zapustila lani, si želi domov.

Džihadistično nevesto Lindo Wenzel so iraške sile odvlekle iz ruševin v Mosulu, potem ko so mesto julija osvobodili iz primeža Islamske države. Zdaj se nahaja v Bagdadu, njena usoda pa počiva v rokah iraškega sodnega sistema.

Obljubil ji je poroko

Nemka naj bi v svojem času pri Islamski državi delala za njeno zloglasno policijo.

16-letna Nemka je včeraj razkrila, da je bilo jordansko dekle po imenu Fatema tista, ki jo je prepričala, da se je lani spreobrnila v islam. Spoznali sta se v džihadistični internetni klepetalnici. Fatema je bila tista, ki jo je predstavila njenemu bodočemu možu in borcu Islamske države Abu Usami al Shishaniju. Linda mu je pripovedovala o prepiranju s starši, on pa ji je obljubil, da se bo z njo poročil, če bo zbežala od doma in se pridružila Islamski državi. Svetoval ji je tudi, kako naj pride do Turčije.

»Poročila sva se preko telefona,« je povedala za iraški časnik Al-Qatha’a. Dejala je tudi, da se njen pokojni mož ni boril. Ubit je bil v Mosulu.

Morda celo smrtna kazen

16-letnica, ki je Nemčijo zapustila lani, si želi domov. Kar pa ni preprosto – iraški premier Haider al Abadi je pred časom celo dejal, da bo iraški sodni sistem odločil, ali jo bo doletela smrtna kazen.

Nemka naj bi v svojem času pri Islamski državi delala za njeno zloglasno policijo.