Tovorno vozilo

Voznika "manipuliranje" s tahografom drago stalo

J.P./STA
4. 10. 2017, 15.37
Posodobljeno: 4. 10. 2017, 15.41
Deli članek:

Celjski policisti so v teh dneh obravnavali voznika vlečnega vozila s priklopnikom. Pri kontroli zapisovalne naprave - digitalnega tahografa v vlečnem vozilu so ugotovili, da zaradi magneta ne beleži pravilnih podatkov o aktivnostih voznika ter vozila. Vozniku so izrekli globo v višini 2000 evrov, pravni osebi pa v višini 6000 evrov.

PU Celje
Tahograf zaradi magneta ni beležil pravilnih podatkov o aktivnostih voznika ter vozila.

PU Celje

PU Celje

V nadaljevanju so policisti ugotovili, da je voznik na vlečnem vozilu uporabljal magnet, s katerim je manipuliral podatke v zapisovalni napravi. S tem je ponarejal, zatajil oz. uničil točne podatke na tahografu, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Nadzor

V poostrenem nadzoru voznikov tovornih vozil so v sodelovanju še z drugimi sodelujočimi celjski policisti konec prejšnjega tedna kontrolirali 101 voznika tovornih vozil in tri voznike avtobusov. V nadzoru so preverjali psihofizično stanje voznikov tovornih vozil, tehnično brezhibnost in obremenjenost vozil, nepravilno nalaganje tovora, upoštevanje predpisanega časa trajanja vožnje ter upoštevanje odmorov.

Pri voznikih avtobusov so ugotovili tri kršitve, pri voznikih tovornih vozil pa 40. V večini primerov so se kršitve nanašale na preobremenitve vozil ter prekoračitve hitrosti. Preobremenjena vozila pa so policisti izločili iz prometa.