V 91. letu starosti

Slovo Louise Hay

R.T.
31. 8. 2017, 10.14
Posodobljeno: 31. 8. 2017, 10.31
Deli članek:

Umrla je v 91. letu starosti.

Facebook
"Ko se resnično ljubimo, v našem življenju vse teče."

V sredo se je v 91. letu starosti poslovila Louise Hay, po vsem svetu znana in priljubljena avtorica motivacijskih knjig in naukov, usmerjenih v samospoznavanje, ki je poudarjala povezanost duhovnosti in telesnosti. Kot so zapisali na njeni facebook strani, je Louise umrla naravne smrti v sredo zjutraj po ameriškem času in da je bila v času "prehoda", kot zapišejo, obkrožena z bližnjimi osebami. 

Njene knjige so bile prevedene tudi v slovenski jezik, veliko ljudi na poti samospoznanja pa je prav njeno ime navedlo kot eno od prvih oseb, ki so jih srečali na tej poti. 

"Bila je neverjetna vizionarka, ki se je zavzemala za druge. Vsak, ki je imel priložnost, da jo je spoznal, osebno ali preko njenih zapisov, je začutil njeno strast, da je služila drugim," so ob tem zapisali na facebooku. Dodajajo, da se bo Louisina dediščina nadaljevala. 

Prvo veliko uspešnico je objavila leta 1984 You Can Heal Your Life ali Ozdravi svoje življenje. Louise je v teh letih, ko so bili bolniki, okuženi z virusom HIV ali bolni zaradi aidsa, močno stignatizirani v družbi, delala z njimi in ji nudila oporo. 

Ustanovila je tudi svoj založbo, kjer je nato izdajala svoja dela in dela drugih avtorjev, poleg tega pa je ustanovila tudi dobrodelno organizacijo, ki pomaga ljudem v stiski.