Vse za lepoto

Emmanuel Macron v treh mesecih za ličenje zapravil 26 tisoč evrov!

R. T.
26. 8. 2017, 19.42
Posodobljeno: 26. 8. 2017, 19.50
Deli članek:

Francoski predsednik Emmanuel Macron je v treh mesecih predsednikovanja zapravil 26 tisoč evrov za ličenje, poroča The Telegraph.

Profimedia
Pri ličenju francoski predsednik ne varčuje. Na fotografiji skupaj s soprogo.

Novico o zapravljivem 39-letnem predsedniku Francije je prvi objavil časnik Le Point. V njem pa je med drugim navedel, da mu je njegova osebna stilistka Natacha M. za svoje usluge izstavila dva računa, enega za 10 tisoč evrov in drugega za 16 tisoč.

"Umetnico ličenja smo poklicali, ker je bilo nujno," so novico komentirali v Elizejski palači ter s tem želeli opravičiti vrtoglavi znsek. Natacha M. je sicer z Macronom sodelovala že med samo predsedniško volilno kampanjo, od maja pa je zaslužila 26 tisoč evrov oziroma okoli 8.600 evrov na mesec, še francoski časnik povzema The Telegraph.

Natacha M. je sicer z Macronom sodelovala že med samo predsedniško volilno kampanjo, od maja pa je zaslužila 26 tisoč evrov oziroma okoli 8.600 evrov na mesec, še francoski časnik povzema The Telegraph.

Znesek je na primer višji, kot ga je mesečno svojemu stilistu  plačeval Francois  Hollande (6 tisoč evrov), a če upoštevamo še socialne prispevke, je le-ta nižji, so še zapisali pri omenjenem časniku.

Kot še poroča britanski časnik, sta sicer tudi Hollande in Nicolas Sarkozy zapravila astronomske vsote davkoplačevalskega denarja za ličenje. Macronov znesek je pravzaprav zanemarljiv, če upoštevamo, da je Hollande na leto zapravil okoli 107 tisoč evrov (približno 9 tisoč evrov na mesec) le za svojega frizerja, zaradi česar si je prislužil vzdevek "šamponskega socializma".

Le Point sicer ne navaja, koliko za svojega frizerja zapravi Macron.