Gola in umazana

Mesec dni pogrešana: Pri življenju jo je držala ljubezen do družine

R.T.
16. 8. 2017, 13.42
Posodobljeno: 16. 8. 2017, 14.25
Deli članek:

Policija še vedno ugotavlja, kaj se je mesec dni dogajalo z julija izginulo Liso Theris, ki so jo v soboto našli na odročni cesti v zvezni državi Alabama.

Facebook/Will Theris
Lisa je prvi dan okrevala v bolnišnici.

Judy Garner se je v soboto vozila po cesti v okrožju Bullock, ko je v daljavi zagledala postavo, za katero je sprva menila, da gre za jelena. Ko je ugotovila, da pravzaprav gleda razmršeno in kuštravo dekle, je ustavila. »Pričela sem se tresti, jokala sem, bila sem prestrašena in nisem vedela kaj storiti. Pristopila sem do nje in jo prosila, naj počaka, da ji iz vozila prinesem vodo. Počakala je, jaz pa sem poklicala policijo in jim povedala, da sem na cesti našla dekle,« je opisala Judy.

24-letno Liso Theris iz mesta Louisville so pogrešali od 18. julija. V soboto se je na cesti znašla gola, njeno telo pa je bilo prekrito s piki žuželk in praskami. Njeni sicer temni lasje so bili umazani in sprijeti, umazanija pa se ji je zarila tudi globoko pod nohte.

»Povedala je, da je jedla jagodičevje in pila kalno vodo. Objela sem jo in ji dejala: "Ti ubožica. Veliko si pretrpela",« je dejala Judy, ki je povedala še, da je bila Lisa povsem otopela, da jo je prosila, naj je ne zapusti, in da verjetno ne bi zdržala več dolgo.

Liso, ki sicer naj ne bi utrpela hujših poškodb, so z reševalnim vozilom prepeljali v lokalno bolnišnico, trenutno pa je že v domači oskrbi. »Po 28. dneh v divjini je še vedno na nogah, najmočnejša oseba kar jih poznam,« je na facebooku ob njeni fotografiji iz bolnišnice zapisal njen brat Will.

Kaj se je zgodilo?

Po navedbah policije je dogajanje okoli Lisinega izginotja še vedno nejasno, vendar naj bi bila s primerom povezana dva osumljenca, ki so ju prijeli zaradi vloma in tatvine. Manley Davis in Randall Oswald sta bila zaradi vloma v lovsko kočo aretirana približno dva tedna po izginotju. Policiji naj bi dejala, da je bila Lisa na poti do tega tabora z njima v avtomobilu, vendar naj bi izstopila, ko je izvedela za njune načrte. Od takrat naj je ne bi več videla. »Dali ji bomo nekaj časa, da njeno telo okreva. Morda nam bo pozneje določene stvari pojasnila in odgovorila na nekatera vprašanja,« so navedli.

Nejasno je tudi, kako je lahko skoraj mesec dni dolgo trpljenje sploh fizično preživela. Policijski načelnik Anthony Williams pravi, da ima njena volja do življenja korenine v ljubezni do družine. »Ko sem jo vprašal, s čim se je prehranjevala, se je zlomila in padla v jok, vendar je dejala, da jo je pri življenju držala misel na njeno družino, na matero in očeta,« je opisal Williams.