Cerkvena pohota

Droge in seks: kardinal ujet v divjih orgijah

uk
6. 7. 2017, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policija je vdrla v stanovanje v bližini Vatikana in aretirala vsaj enega duhovnika, poročajo italijanski mediji. Vpleten naj bi bil tudi kardinal Francesco Coccopalmerio.

Reuters
Papež ima hude težave s škandali znotraj Katoliške cerkve.

V stanovanju kardinala so našli droge in moške v homoseksualni orgiji.

Po zadnjih podatkih je policija vdrla v stanovanje, katerega lastnik je kardinal Francesco Coccopalmerio, osebni svetovalec papeža Frančiška. Za zdaj ni prav jasno, ali je bil kardinal takrat v stanovanju ali ne, je pa policija potrdila, da je aretirala duhovnika, ki naj bi bil tajnik kardinala Coccopalmeria. Policija je sporočila, da so našli skupino moških med spolnimi odnosi, v stanovanju pa naj bi odkrili tudi večje količine drog.

Sumničavi sosedje

Reuters
Kardinal Francesco Coccopalmerio naj bi bil lastnik stanovanja, kjer so aretirali duhovnika.

Sumljivo dogajanje naj bi prijavili sosedje; dejali so, da so opazili sumljive osebe, ki so hodile v stanovanje in ven. Policija je potrdila, da je aretirala duhovnika in ga tudi zaslišala. Več niso želeli sporočiti, saj preiskava še poteka.

Na dogajanje se papež Frančišek za zdaj ni odzval, a italijanski mediji poročajo, da naj bi bil zaradi novega škandala, ki je pretresel Vatikan in Katoliško cerkev, izjemno jezen. Menda naj bi že razmišljal o tem, da bi kardinala Coccopalmeria prisilil v pokoj. Frančišek ima velike težave zaradi incidentov, ki pretresajo Cerkev, in mnogi trdijo, da je kriv prav on, saj naj bi na vodilna mesta postavil ljudi, ki si tega niso zaslužili. Pred kratkim je škandal povzročil tudi kardinal George Pell, ki naj bi »očistil« vatikanske finance, a je moral v Avstralijo, da se brani pred obtožbami o spolnih zlorabah v tej državi.