Še nikoli viden intervju

VIDEO: Skrivnost Roswella - šerifov namestnik na lastne oči videl, kako so tovorili Nezemljane

R.T.
16. 6. 2017, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V javnost je pricurljal še nikoli viden videoposnetek pogovora z šerifovim namestnikom, ki pojasni, kaj je z lastnimi očmi videl v Roswellu, kjer se je sredi prejšnjega stoletja zgodil skrivnostni incident, ki že 70 let bega strokovnjake in zagovornike teorij zarote.

Profimedia
So Nezemljani izgledali takole?

S šerifovim namestnikom Charlesom Fogusom se je leta 1999 v zvezi skrivnostnim incidentom v Roswellu, ko naj bi na Zemljo padel neznani leteči predmet, pogovarjala zasebna detektivka Deanna Short. Zdaj se je v javnosti pojavil izsek tega intervjuja.

Profimedia
Muzej v Roswellu.

Fogus v pogovoru razkrije, da je bilo julija 1947, ko sta na kraj razvpitega dogodka prispela s šerifom Jessom Slaughterjem, tam prisotnih 300 do 400 vojakov. Fogus in Slaughter sta namreč na kraj incidenta prispela nemudoma po nesreči. Po približno 20 minutah so ju s kraja nato odstranili, vendar mu to ni preprečilo, da bi se vsaj malo razgledal. Fogus pravi, da je videl strmoglavljen »leteči krožnik« in Nezemljane, ki so »izgledali kot tisti, ki jih vidimo na televiziji.« »Trupla so v višino merila približno 1,5 metra. Na nekaterih sem videl noge in stopala, ki so izgledala kot naša stopala. Njihova koža je bila rjavkaste barve …. kot bi bili predolgo na soncu.«

Profimedia
Prikaz obdukcije Nezemljana v današnjem muzeju v Rowellu.

Na vprašanje, ali je videl njihove glave, je odgovoril pritrdilno. »Oči so bile podobne tistim, ki jih vidimo na televiziji in fotografijah.« Fogus pravi še, da so bili tudi oni »otroci« našega boga, za katerega pravi, da je ustvaril vse planete, ne le našega. »Tako kot na našem, je tudi na teh planetih ustvaril bitja. Pametnejši so od nas,« še pravi.

Vojska, ki teorijo o Nezemljanih nenehno zanika, je v poročilu zapisala, da so v Roswellu odkrili razbitine poskusnega meteorološkega balona, ki je bil del tajnega programa, imenovanega Mogul.

Profimedia
Hangar 84 na območju nekdanje vojaške baze v Roswellu, v katerem naj bi shranili trupla Nezemljanov in ostanke letečega krožnika.