Napad

VIDEO: S pestjo v glavo: Mamić se je zrušil v morje

T.L.
8. 6. 2017, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Mamić je padel v morje, pravi, da je za trenutek izgubil zavest.

Grega Wernig
Zdravko Mamić

Zdravko Mamić (57), prvi in najmočnejši človek zagrebškega nogometnega kluba Dinamo, ki ima sicer v klubu "le" svetovalno funkcijo, je bil v na dopustiškem otoku Bol na Braču tarča napada.

V sredo je Mamić stal na obali in privezoval jahto, s katero se je pripeljal v družbi prijateljev, ko ga je presenetil še neznani mladenič in ga silovito udaril v glavo. Mamića je sila udarca odnesla v morje. Po nekaterih informacijah naj bi se Mamić pred napadom z mladeničem v črnem zapletel v besedni spor.

Nekaj očividcev je steklo za napadalcem mlajših let, kmalu po napadu se je v lov na napadalca odpravil tudi Mamić, ki v napadu ni dobil resnejših poškodb.

Mamić je za Sportske novosti včeraj zvečer povedal, da so bili pri prijatelju na Bolu, kamor so prišli zaradi praznovanja rojstnega dne. Trdi, da je bilo "vse normalno", nato pa da je priletel čloek in ga udaril v glavo. Zdravniške pomoči ni potreboval, pravi. 

"Nisem se počutil dobro in še zdaj se ne, ampak verjamem, da bo na koncu vse v redu. Boli me glava in slabo se počutim, v enem trenutku sem izgubil zavest, ampak so me na srečo drugi ljudje izvlekli iz morja," je dejal Mamić, ki je kljub incidentu s prijatelji ostal na Bolu.

Policija je skopa z informacijami o dogodku, neuradno pa naj bi napadalca ujeli in je noč preživel na policijski postaji v Supetarju.

Kontroverzni Mamić je med drugim obtožen finančnih malverzacij v klubu Dinamo in utaje davkov.